Budapest- 46. vizsgálat - XIII. kerület- Kolping Általános Iskola és Gimnázium
Budapest- 46. vizsgálat - XIII. kerület- Kolping Általános Iskola és Gimnázium
46. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kolping Általános Iskola és Gimnázium (Budapest XIII. kerület, Huba utca 6.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG |
nem |
|
Menü: Fokhagyma leves metélttésztával, bakonyi sertés szelet gombás ragu főtt pennével Mintavétel ideje: 2013. március 07. Főzőkonyha: Familiar Foods Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Fokhagyma leves metélttésztával (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fakó drapp színű, viszonylag sűrű lében szélesmetélt tészta. Tetején narancssárga. |
Állomány: |
A lé sűrűn folyó, krémes, a tészta túlfőtt, néhány összeragadt. |
Illat: |
Fokhagyma illata dominál. |
Íz: |
Kissé gyenge, kevésbé harmonikus. Az illatához képest az ízében a fokhagyma inkább csak utóízben érezhető. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |
Bakonyi sertés szelet gombás ragu (1 db hús + 0,15 l szaft/adag)
Külső megjelenés: |
1,5 cm vastag, ínnal átszőtt főtt hússzelet barna színű, apróra vágott sötétbarna gombával dúsított mártásban. |
Állomány: |
A mártás kellően besűrített, a gomba rugalmas, megfelelő állagú. A hús nincs megfelelően átfőve, rágós, közepén világos rózsaszínű, nyers hatású. |
Illat: |
Kellemes gombás illat érezhető. |
Íz: |
A mártás kellemes, aromás, harmonikus. A hús jellegtelen, főtt húsra emlékeztető ízű, a közepe nyers ízhatású. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |
Főtt penne (0,25 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Vajszínű nagy penne tészta, nem az elnevezésnek megfelelő. Vizes zsírcseppektől fénylő, bordázott felületű. |
Állomány: |
Puha, túlfőtt, több törött darab. |
Illat: |
Termékre jellemző tiszta. |
Íz: |
Sótlan, de jellegének megfelelő, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |