null Budapest- 44. vizsgálat - XX. kerület - Benedek Elek Általános Iskola

Budapest- 44. vizsgálat - XX. kerület - Benedek Elek Általános Iskola

Budapest- 44. vizsgálat - XX. kerület - Benedek Elek Általános Iskola

44. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Benedek Elek Általános Iskola (1201 Budapest, Magyarok Nagyasszonya tér 22.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Brokkoli leves, pásztortarhonya, káposzta saláta, félbarna kenyér, gyümölcs

Mintavétel ideje: 2013. február 28.
Napi adag: 135 adag/ebéd

Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt., 36. számú üzem
(1202 Budapest, Lázár u. 3-5.)

Részletes érzékszervi minősítés:*

Brokkoli leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Szürkés zöld sűrűn folyó lében sötétzöld brokkoli szemcsék, kisebb-nagyobb galuskák, fehér tejfölpöttyök.

Állomány:

A főzőlé sűrűn folyó, csomómentes, a galuska puha, a brokkoli szétfőtt.

Illat:

Illatában a brokkoli és a fokhagyma illata érezhető.

Íz:

Kissé jellegtelen, aroma- és fűszerszegény.

Részletes összetétel:

  • Napraforgó olaj
  • Liszt
  • Fehérbors (őrölt)
  • Vöröshagyma
  • Petrezselyemzöld
  • Fokhagyma
  • Brokkoli
  • Tejföl 20 %

Pásztortarhonya (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától színezett gépi tarhonya, kevés burgonyakocka, különböző méretű hús darabok, néhány kolbászkarika összekeverve.

Állomány:

A tarhonya kissé túlfőtt, a krumpli kellően puha, a hús kissé rágós, rosszul tisztított, több mócsingos darab található.

Illat:

Illatában a fűszerpaprika illata dominál, kevésbé aromás.

Íz:

Termékre jellemző, de kevésbé aromás.

Részletes összetétel:

  • Sertés lapocka
  • Lecsókolbász
  • Füstölt csemege szalonna
  • Zsír
  • Száraztészta tarhonya
  • Feketebors (őrölt)
  • Csemege paprika
  • Fokhagymakrém
  • Knorr gulyás granulátum
  • Lecsó (konzerv)
  • Vöröshagyma
  • Burgonya

Káposzta saláta (0,07 kg/adag)

Külső megjelenés:

Vékony csíkokra vágott fehérkáposzta, néhány sárgarépa szelet, egész köményszemek.

Állomány:

Friss, ropogós.

Illat:

Termékre jellemző, savanykás.

Íz:

Jellegzetes, savanykás, kevésbé fűszeres.

Részletes összetétel:

Káposztasaláta


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >