Budapest- 39. vizsgálat - VII. kerület - Baross Gábor Általános Iskola
Budapest- 39. vizsgálat - VII. kerület - Baross Gábor Általános Iskola
39. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Baross Gábor Általános Iskola (Budapest, VII. kerület, Hernád u. 42-46.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN |
átlag |
átlagos |
átlag |
nem |
|
Menü: Karalábépüré leves, pirított zsemlekockával, pritaminpaprikás, kukoricás csirkeragu rizzsel Mintavétel ideje: 2013. február 20. Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Karalábépüré leves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgadrapp színű átlátszatlan leves, több apró karalábédarabkával, zöldfűszerekkel. Tetején fehér pöttyök. |
Állomány: |
Átlátszatlan, besűrített leves, de viszonylag könnyen folyó. Néhány „fás” karalábé darabot tartalmaz. |
Illat: |
Kellemes, aromás, jellegének megfelelő. |
Íz: |
Kellemes, aromás, jellegének megfelelő, ízletes. |
Részletes összetétel: |
|
Pirított zsemlekocka
Külső megjelenés: |
Világostól-sötétebb barnára pirított eltérő méretű zsemlekockák. |
Állomány: |
Jellegzetes, ropogós. |
Illat: |
Jellegzetes, tiszta. |
Íz: |
Kellemes, tiszta, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Pritaminpaprikás-kukoricás csirkeragu (0,15 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett barnás-narancsszínű mártásban eltérő méretű húsdarabok, kukoricaszemek, apróra vágott pritaminpaprika kockák, zöldfűszerek, hagyma. |
Állomány: |
A mártás tejföllel kellően sűrített. A hús és a zöldségek puhák, a kukorica kellemesen ropogós. |
Illat: |
Jellegzetes, kellemes, illatában a pritaminpaprika illata dominál. |
Íz: |
Kellemes, aromás, az elnevezésének megfelelő, ízletes. |
Részletes összetétel: |
|
Rizs (0,25 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér színű, néhány kisebb, 1 nagyobb összeállt csomót tartalmazó főtt rizs. Néhány szemen apró barna elszíneződés látható. |
Állomány: |
Többségében puha, néhány keményebb szem található. |
Illat: |
Az összeállt csomók szétnyomhatók. |
Íz: |
Tiszta, jellegének megfelelő. Enyhén sós. |
Részletes összetétel: |
|