Budapest- 38. vizsgálat - VI. kerület - Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Budapest- 38. vizsgálat - VI. kerület - Vörösmarty Mihály Általános Iskola
38. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Vörösmarty Mihály Általános Iskola (Budapest VI. Vörösmarty utca 49.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Májgaluska leves, grízes tészta, kajszibarack gyümölcsíz Mintavétel ideje: 2013. február 19. Főzőkonyha: Elamen Zrt. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Májgaluska leves (0,35 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fakó, barnászöld, enyhén zavaros lében néhány sárgarépa, fehérrépa és karalábé hasáb, sok, sötétebb színű májgaluska. Alján sok zöldség- és májgaluska foszlány. Tetején zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé enyhén zavaros, hígan folyó. A gombóc puha, a zöldség túl puhák. |
Illat: |
Illatában a máj illata dominál. |
Íz: |
Ízében a máj íze dominál, egyébként jellegtelen, nem harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Grízes tészta (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Barna színű pirított darába forgatott metélt tészta. A dara eloszlás nem egyenletes, néhány kisebb és nagyobb grízcsomó látható. |
Állomány: |
A tészta rugalmas, kellően átfőtt. A dara puha, megfelelően pirított. |
Illat: |
A pirított dara illata dominál. |
Íz: |
Tiszta, jellegének megfelelő, de sótlan. |
Részletes összetétel: |
|
Kajszibarack gyümölcsíz (0,025 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Barnásvörös, alaktartó, fényes, vágható. Sötétbarna apró pöttyök láthatók benne. |
Állomány: |
Grízes, zselés állományú. Puha, jól vágható, szájban könnyen elomló. |
Illat: |
Savanykás, túlaromásított. |
Íz: |
Édes-savanyú, kissé túlaromásított, kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel: |
Glükóz-fruktózszörp, kajszibarackvelő, almavelő, étkezési sav (citromsav), zselésítő anyag (pektin), aroma, tartósítószer (K-szorbát), antioxidáns (aszkorbinsav), színezék (kapszantin) |