Budapest- 3. vizsgálat - XIX. kerület - Ady Endre Általános Iskola
Budapest- 3. vizsgálat - XIX. kerület - Ady Endre Általános Iskola
3. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Ady Endre Általános Iskola (1195 Budapest, Ady Endre u. 73.)
A menü minősítése:
kiválóan |
ÁTLAG |
átlagos |
átlag |
nem |
Menü: Mintavétel ideje: 2013. január 21. Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Tejfölös gombaleves, kiskarika tészta (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Viszonylag sűrű, tejfölös lében sok gombaszelet és darab, valamint csőtészta, hagymadarabkák és fűszerszemcsék. |
Állomány: |
A lé közepesen sűrű, a gomba ropogós, a tészta puha. |
Illat: |
A kissé savanykás tejföl illata mellett a gomba illata dominál. |
Íz: |
Kissé savanykás, a gomba és a hagyma íze dominál. |
Részletes összetétel: |
|
Kelkáposzta főzelék (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett sűrű lében darabolt kelkáposzta levelek, burgonyakockák és fűszerek. |
Állomány: |
A kelkáposzta és a burgonya puha. A főzőlé besűrítése megfelelő és csomómentes. |
Illat: |
A kelkáposzta mellett a bors és a kömény illata érezhető. Nem kellően harmonikus. |
Íz: |
Kevésbé harmonikus, erősebben fűszeres, a kömény íze dominál. |
Részletes összetétel |
|
Rántott dinófigurák (1db/adag)
Külső megjelenés: |
Aranybarnára sült panírban „dínó” állatfigura. Panírréteggel egyenletesen borított. |
Állomány: |
A panírréteg visszapuhult. Belső része világosdrapp színű, puha, préselt darálmány. |
Illat: |
Jellegének megfelelő. |
Íz: |
Kevésbé fűszeres, de jellegének megfelelő, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|