null Budapest- 19. vizsgálat - VIII. kerület - Losonci téri Általános Iskola

Budapest- 19. vizsgálat - VIII. kerület - Losonci téri Általános Iskola

Budapest- 19. vizsgálat - VIII. kerület - Losonci téri Általános Iskola

19. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Losonci téri Általános Iskola (1083 Budapest, Losonci tér 1.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Zöldséges tarhonyaleves, parajfőzelék, ½ adag burgonya virslivel, fánk

Mintavétel ideje: 2013. január 31.
Napi adag: 438 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sodexo Mo. Kft.
(Kós Diákétterem -(Budapest XIV., Mogyoródi út 19.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldséges tarhonyaleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirosas-barnás színű lében sárga- és fehérrépa, tarhonya, karalábé, zöldpaprika és hagymadarabok, pirosparika- és borsszemcsék.

Állomány:

Hígan folyó opálos lé, a tarhonya és a zöldségek puhák, túlfőttek.

Illat:

Jellegének megfelelő.

Íz:

Kellően sós, fűszeres. Jellegének megfelelő, aromás.

Részletes összetétel:

  • Bors (őrölt)
  • Pirospaprika
  • Olaj
  • Vöröshagyma
  • Lecsó konzerv
  • Sárgarépa (mirelit)
  • Gyökér (mirelit)
  • Tarhonya

Parajfőzelék (0,2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sötétzöld színű, fényes mártás mélyzöld parajlevél darabkákkal. Elvétve kisebb burgonyadarabkák találhatók benne.

Állomány:

Kevésbé sűrű, folyós mártás. Kisebb csomókat tartalmaz.

Illat:

Kevésbé jellegzetes, enyhe idegen illat.

Íz:

Kevésbé fűszeres, nem harmonikus, aromaszegény. Natur parajízű.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Paraj (mirelit)
  • Bors (őrölt)
  • Tej 2,8 %-os
  • Fokhagyma (mirelit)
  • Olaj

½ adag főtt burgonya (0,15 kg/adag)

Külső megjelenés:

Sárga színű, kisebb-nagyobb hasábokra vágott főtt krumpli.

Állomány:

Kellően puha, nem szétfőtt.

Illat:

Tiszta jellegének megfelelő, idegen íztől mentes.

Íz:

Jellegzetes, tiszta, megfelelően sós, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Burgonya (tisztított)

Virsli (1db/adag)

Külső megjelenés:

1 db főtt virsli; fakó barnás rózsaszínű, emészthető bélben.

Állomány:

Puha, enyhén rugalmas.

Illat:

Jellegének megfelelő.

Íz:

Kissé sós, ízfokozó íze kiérződik, kevésbé fűszeres, nem harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Sertéshús 46%,  víz, baromfihús 14 %,  MSM (szeparált sertéshús), sertés szalonna, burgonya keményitő, étkezési só, sertésbőrke, stabilizátor: difoszfátok,
  • Emulgálószerek: trifoszfát,  polifoszfátok: állati fehérje, szőlőcukor, sűritő-anyagok: feldolgozott euchema moszat, guar gyanta, tara magliszt, fűszerek, fűszerek, ízfokozó, nátrium-glutamát, füstaroma, antioxidáns, aszkorbinsav, fűszerkivonatok, fűszerkivonatok, színezék, kárminsav, étkezési savak, citromsav, almasav, tartósitószer, nátriumnitrit

Fánk (1db/adag)

Külső megjelenés:

8 cm átmérőjű aranybarnára sült, magas szalagos fánk. Arányosan domború. Közepében eperlekvár.

Állomány:

Laza, rugalmas, könnyű, jól átsült.

Illat:

Jellegzetes, tiszta fánk illatú.

Íz:

Jellegének megfelelő, kellemes, harmonikus, nem olajos. A lekvár savanykás, nem túl édes, kellemes ízű.

Részletes összetétel:

Az adatok bekérése folyamatban.


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >