null Budapest - 108. vizsgálat - Bene Ferenc Általános Iskola

Budapest - 108. vizsgálat - Bene Ferenc Általános Iskola

Budapest - 108. vizsgálat - Bene Ferenc Általános Iskola

108. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bene Ferenc Általános Iskola (1043 Budapest Munkásotthon u. 3.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Magyaros burgonya leves, parajfőzelék, fokhagymás sertés aprópecsenye

Mintavétel ideje: 2015. február 16.
Napi adag: n.a. adag/ebéd

Főzőkonyha: Menzaminta Kft – Hofherr konyha (Budapest Hofherr A. u. 20-22.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros burgonyaleves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Fűszerpaprikától narancs pirosra színezett, viszonylag sűrű lében különböző méretű és alakú burgonya kockák, sárga-és fehérrépa darabkák.

Állomány:

 

A lé kellően sűrű, a zöldségek megfelelően puhára főttek, a galuska túl puha, átázott.

Illat:

 

Krumplilevesre jellemző, de gyenge. Enyhén paprikás, hagymás, kissé zsíros.

Íz:

Kevésbé aromás, gyengén fűszeres. A burgonya és a zöldségek íze érződik.

 

Parajfőzelék (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Több fehér csomót tartalmazó, fényes felületű, olajzöld színű parajmártás. A sötétebb zöld spenót levélkék jól láthatók.

Állomány:

 

Kellően besűrített, rostos, csomós, májasan szakadó. A kisebb- nagyobb csomók kanállal könnyen szétnyomhatók.

Illat:

 

Gyenge, fűszerszegény, csak a spenót illata érezhető.

Íz:

Natúr spenót ízű, fűszertelen, aromaszegény.

 

Fokhagymás sertés aprópecsenye (0,15 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Drappos-narancsos, viszonylag sűrű, zavaros lében nagyon eltérő méretűre (0,5-2,5cm) kockázott húsdarabok. Rosszul tisztított, több zsíros, mócsingos

Állomány:

 

A szaft kellően sűrű, a hús puhára főtt, rosszul tisztított.

Illat:

 

Enyhén fokhagymás, fűszeres. Kissé főtt húsra emlékeztető.

Íz:

 

A fokhagyma íze dominál, gyengén borsos. A hús íze főtt húsra jellemző.

 

 

Félbarna kenyér (0,06 kg/adag)

Külső megjelenés:

 

Kb 1,0 cm vastag 2 fél szelet félbarna kenyér. A héj arany- barnára sült, kissé visszapuhult. A bélzet sárgásfehér színű.

Állomány:

 

A bélzet rugalmasan puha, egyenletesen lazított, néhány apró lyuk látható. Jól átsült. A héj kissé rágós. Nem teljesen friss.

Illat:

 

Enyhén savanykás, kissé élesztős. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Kellemes, tiszta, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Magyaros burgonyaleves (10 adag)

füstölt kenyérszalonna – 0,1 kg, étolaj – 0,03 l, tojás -1 db, liszt – 0,12 kg, fűszerpaprika – 0,05kg, só – 0,03kg, burgonya – 0,7kg, tiszt. fokhagyma – 0,02 kg, tiszt. vöröshagyma – 0,2 kg, lecsó, üveges – 0,1 kg

 

 

Parajfőzelék (10 adag)

étolaj – 0,08 liter, tej 1,5 % - 0,75 liter, liszt – 0,2 kg, ö. fekete bors – 0,002 kg, só – 0,02 kg, tiszt. fokhagyma – 0,025 kg, mirelit parajkrém – 0,75 kg

 

 

Fokhagymás sertés aprópecsenye (10 adag)

csirkemell filé – 0,6 kg, étolaj – 0,03 liter, liszt – 0,01 kg, ö. fekete bors – 0,001 kg, só – 0,01 kg, tiszt. fokhagyma – 0,005 kg, tiszt. vöröshagyma – 0,15 kg


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >