Budapest - 106. vizsgálat - IX. kerület - Weöres Sándor Általános Iskola
Budapest - 106. vizsgálat - IX. kerület - Weöres Sándor Általános Iskola
106. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Weöres Sándor Általános Iskola (1092 Budapest, Lobogó u. 1.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
Menü: Gyümölcsleves, Paprikás krumpli kolbásszal, Savanyúság Mintavétel ideje: 2014. november 20. Főzőkonyha: Gastro-Tom Bt. (1092 Budapest, Ifjúmunkás u.1.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Gyümölcsleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Drappos-barnás, nem átlátszó lében nagyobb darab, hámozatlan, negyedelt őszibarack gerezdek, apró fehér pöttyök, az alján barna fűszer (fahéj) szemcsék. Nem tetszetős, több őszibarack héja sérült, foltos. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, az őszibarack vegyes állományú. Részben kemény, részben szétmálló. |
Illat: |
Kellemesen fűszeres, a fahéj illata dominál. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Édes, fahéjas, enyhén sós. Nem harmonikus. |
Paprikás krumpli kolbásszal (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Barnás-piros sűrű massza, benne különböző méretű és alakú krumpli hasábok, félkarika kolbászok, apróra kockázott szalonnadarabkák, sok fekete fűszer szemcse. |
Állomány: |
A krumpli puha, sok szétfőtt, massza állagú. A kolbász két féle. Az egyik rugalmas, a másik puha, szétmálló. |
Illat: |
Fűszeres, borsos, enyhén füstölt. |
Íz: |
Erősen borsos, fűszeres, kissé sós, enyhén füstölt. A puha kolbász nem kellemes ízű. A másik íze jó, de némi rágási maradék van. |
Savanyúság (0,05 kg/adag)
Külső megjelenés: |
2 db 10 cm hosszú, 3 cm átmérőjű, jellegzetes olajzöld színű, savanyított uborka. |
Állomány: |
Harsogóan ropogós. |
Illat: |
Savanykás, fűszeres, jellegének megfelelő. |
Íz: |
Fűszeres, kissé sós, erősen savanyú. |
Részletes összetétel/anyaghányad: |
Gyümölcsleves őszibarack, tejföl 12 %-os, cukor, búzaliszt, citrom, fahéj
Paprikás krumpli kolbásszal burgonya, vöröshagyma, napraforgó étolaj, paradicsom, csemege fűszerpaprika, só, virsli (sertéshús (80%), ivóvíz, szalonna, konyhasó, fűszerek, stabilizátor: E 450, antioxidáns: E 301, savanyúságot szabályozó anyag: E330, tartósítószer: E 250, természetes bél, füstaroma)
Savanyúság uborka, kapor, só, rozsliszt |