null Budapest - 104. vizsgálat - Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium

Budapest - 104. vizsgálat - Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium

Budapest - 104. vizsgálat - Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium

104. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium (1028 Budapest, Szabadság u. 23.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Sárgaborsó leves virslivel, Mákos tészta, Szalámis-margarinos kenyér (uzsonna)

Mintavétel ideje: 2014. november 24.
Napi adag: 521 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft.Goldmann Étterem (1111 Budapest, Goldmann Gy. tér 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sárgaborsó leves virslivel (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Barnás drappos sűrű lében sok virsli karika, fekete, piros fűszerszemcsék, néhány áttetsző finomra vágott hagymadarabka.

Állomány:

 

Megfelelően besűrített lé, melyben néhány sárgaborsó szemcse felismerhető. A virsli rugalmasan puha.

Illat:

 

Sárgaborsóra jellemző, enyhén fűszeres, kissé rántásos.

Íz:

A sárgaborsó íze dominál. Kissé sós, enyhén fűszeres. Idegen íztől mentes.

 

Mákos tészta (0,24 kg/adag)

Külső megjelenés:

 

Darált, cukros mákkal egyenetlenül szórt széles metélt tészta. A tésztához viszonyítva kevés a mák

Állomány:

 

A mák durvára darált, nehezen rágható. A tészta jól átfőtt, rugalmas, nem összetapadt.

Illat:

A tészta és a mák illata keveredik, de a tészta gabona illata dominál.

Íz:

A tészta íze dominál, a mák íze enyhébben érezhető. Kevésbé harmonikus, kissé jellegtelen.

 

Szalámis - margarinos kenyér (Uzsonna) (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

13x10x1,3 cm-es, margarinnal egyenletesen megkent kb 3/4 kenyérszelet. Rajta 2 db 7 cm átmérőjű, 2 mm vastagságú szalámi szelet. A margarin sárgásfehér, a szalámi mozaikos metszéslapú. Apróra darált lilás- piros hússzemcsék között csontszínű szalonna darabkák közel egyenletes eloszlásban.

Állomány:

A kenyér héja aranybarna, ropogós, a bélzet laza, rugalmas, több kisebb légüreg, illetve barna korpaszemcse látható. A szalámi rugalmas, puha, gyorsérlelésű, kevésbé kiszárított.

Illat:

A margarin illata dominál. A szalámi enyhén savanykás, kevésbé fűszeres.

Íz:

A margarin enyhén savanykás, enyhén sós íze dominál. A kenyér ízletes, friss, a szalámi enyhén savanykás, kevésbé fűszeres.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Sárgaborsó leves virslivel

sárgaborsó, műbeles sertés virsli, napraforgó étolaj, tisztított vöröshagyma, liszt, fokhagyma, csemege fűszerpaprika, só, tengeri só, bors

 

 

Mákos tészta

4 tojásos száraztészta, napraforgó étolaj, só, darált mák, porcukor 

 

Szalámis - margarinos kenyér

Félbarna kenyér:búzaliszt, rozsliszt, sütőélesztő, kenyér előkeverék (étkezési só, búzaliszt, glutin, emulgeálószer: E471, dextróz, malátázott búzaliszt, enzimek: amiláz, xilanáz, antioxidáns: E300, szójaliszt, tejsavópor, savanyúságot szabályozó anyag: E270, extrudált búzaliszt), kovászkészítmény (rozsliszt, víz, kovászmag), savanyúságot szabályozó: E270, E260, búzakorpa, étkezési só, emulgeálószer: napraforgó lecitin, malátakivonat (árpamaláta, víz);

Kárpát szalámi: sertéshús, marhahús, sertés szalonna, pác só,  cukor, fűszerek, antioxidáns (E300, E315), starter kultúra, színezék (E120), zselésítő anyag (E413), aroma;

Margarin: víz, növényi olajok (napraforgóolaj, lenolaj, pálmaolaj, repceolaj), só, írópor, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, napraforgó-lecitin), tartósítószer (kálium-szorbát), aromák, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék(karotinok), vitaminok (A, D) 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >