null Budapest - 102. vizsgálat - XI. kerület - József Attila Gimnázium

Budapest - 102. vizsgálat - XI. kerület - József Attila Gimnázium

Budapest - 102. vizsgálat - XI. kerület - József Attila Gimnázium

102. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
József Attila Gimnázium (1117 Budapest, Váli út 1.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Karalábéleves, Gombás pulykatokány tarhonyával, Körte

Mintavétel ideje: 2014. október 16.
Napi adag: 147 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetési Kft. (1103 Budapest, Kőér u. 5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéleves (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Fűszerpaprikától enyhén színezett, narancsos-drappos színű, zavaros lében, eltérő alakú és méretű karalábé darabok, különböző nagyságúra szaggatott galuska tészta és aprított zöldfűszer levél látható. Alján fekete fűszerszemcsék, tetején fehér pöttyök és narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

 

A lé viszonylag hígan folyó. A karalábé és a galuska puha, szájban rágás nélkül elomló.

Illat:

 

Jellegzetes, de kissé gyenge karalábé illatú. Kevésbé fűszeres, rántás szaga érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

 

A karalábé íze kevésbé intenzíven érezhető. Kicsit sós, gyengén fűszeres. A túlfőtt állomány ront az ízhatáson. Nem kellően harmonikus.

 

Gombás pulykatokány tarhonyával (0,15 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Világosdrapp sűrű szafttal borított, egyenetlen színeloszlású, pirított, gépi tarhonya tészta. Különböző nagyságú, kellő gondossággal tisztított húsdarabok és vékonyra szeletelt gomba. Apró hagyma foszlányok, fűszerszemcsék és fehér pöttyök láthatók.

Állomány:

 

A tarhonya puha, kisebb, villával könnyen szétnyomható, összeálló csomókat tartalmaz. A hús kellően puha. Mócsingos, zsíros részeket nem tartalmaz. A gomba rugalmas, a szaft sűrű állományú.

Illat:

Kellemesen fűszeres, gombás, savanykás, tejfölös illat.

Íz:

Kellően aromás, nem túl sós, harmonikusan fűszerezett, tartalmas, ízletes étel.

 

Körte (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, ép, sérüléstől mentes, egész körte. Külseje zöld, barnás foltokkal, belseje krém fehér színű.

Állomány:

 

Kellően érett, a gyümölcshús friss, zamatos, lédús, puha. A vastag héj kissé kemény.

Illat:

Kellemes, édeskés, aromás, jellegzetes illat.

Íz:

Jellegzetes, aromás, érett, ízletes gyümölcs.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Karalábéleves

gyorsfagyasztott karalábé, gyorsfagyasztott petrezselyemgyöökér, tisztított friss sárgarépa, tisztított vöröshagyma, napraforgó étolaj, tojás, liszt, só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika, gyorsfagyasztott petrezselyemzöld

 

 

Gombás pulykatokány tarhonyával

pulykacomb felső filé,gomba, napraforgó étolaj,tisztított vöröshagyma, gyorsfagyasztott petrezselyemzöld, tejföl 12 % zsírtartalmú, só, őrölt fekete bors, liszt, tarhonya (búzaliszt, tojás, só, napraforgó étolaj, víz) 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >