Budapest- 1. vizsgálat - XIX. kerület - Erkel Ferenc Általános Iskola
Budapest- 1. vizsgálat - XIX. kerület - Erkel Ferenc Általános Iskola
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG |
nem |
Menü: Mintavétel ideje: 2013. január 18. Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Erőleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Világossárgás lében különböző méretű és alakú zöldségek (sárga- és fehérrépa, karalábé, kelkáposzta), apróra vágott zöldpetrezselyem a tetején, alján viszonylag sok apró fekete borsszemcse. |
Állomány: |
A zöldségek többsége puha, de néhány „fás” répadarab is található. A lé tiszta, nem opálos. |
Illat: |
Kellemes, tiszta, jellegének megfelelő. |
Íz: |
Kellemes, sós, tiszta, harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Levesgyöngy (0,1 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Közel gömbölyű, kb. 0,5-0,7 cm átmérőjű, aranybarna színű golyók. Felületük kissé olajos tapintású. |
Állomány: |
Friss, ropogós. |
Illat: |
Kissé olajszagú, termékre jellemző. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, harmonikus, kellemes. |
Részletes összetétel: |
|
Zöldbabfőzelék (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától színezett sűrű lében nagyjából azonos méretűre vágott zöldbabok. |
Állomány: |
Puha, kissé szétfőtt zöldbab, megfelelő sűrűségű, csomómentes lében. |
Illat: |
Zöldbabkonzervre emlékeztető, nem igazán kellemes. |
Íz: |
Zöldbabkonzervre emlékeztető ízű, nem kellemes, aroma- és fűszerszegény |
Részletes összetétel: |
|
Pápai húspogácsa (1db/adag)
Külső megjelenés: |
Ovális alakú, kb. 7 mm vastag lapított húspogácsa, világosbarnára sütve. |
Állomány: |
Durvára darált, kissé rágós, kevésbé átsült. |
Illat: |
Nem tiszta, állott. |
Íz: |
Túl sós, kevésbé fűszeres, nem harmonikus, csak a hús íze érezhető, állott. |
Részletes összetétel: |
|