Borsod- Abaúj- Zemplén megye- 5. vizsgálat - Felsőzsolca - Szent István Római Katolikus Általános Iskola
Borsod- Abaúj- Zemplén megye- 5. vizsgálat - Felsőzsolca - Szent István Római Katolikus Általános Iskola
5. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szent István Római katolikus Általános Iskola Tálalókonyha (3561 Felsőzsolca, Szent István u. 2.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem megfelelő |
Menü: Lebbencs leves, Zöldbabfőzelék, Sertéspörkölt, Barna kenyér Mintavétel ideje: 2013. október 8. Napi adag: 233 adag/ebéd Főzőkonyha: Felsőzsolca Város Képviselő testület GAMESZ Központi Gyermekkonyha (3561 Felsőzsolca, Szent István u. 2.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Lebbencsleves (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától színezett, opálos, fakó barnás lében nagyobb burgonyakockák és drapp színűre pirított lebbencstészta darabok. Elvétve bőrös, füstölt, apróra vágott szalonna és kevés zöldfűszer.Tetején narancspiros zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé viszonylag híg. A burgonya eltérő állagú, egy része kemény, de vannak szétfőtt darabok is. A tészta kellően rugalmas, puha. |
Illat: |
Jellegzetes, kissé aromaszegény, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellően sós, kevésbé aromás, fűszerszegény, nem eléggé harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Zöldbab főzelék (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Rózsaszínes-barnás színű, apró fehér és pirosas pöttyökkel tarkított főzelékalapban, közel azonos méretűre vágott sárgahüvelyű zöldbab. |
Állomány: |
A főzőlé kellően besűrített, csomómentes. A bab puha, rugalmas, szálkamentes. |
Illat: |
Savanykás, aromaszegény, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé fűszeres, kissé savanykás, nem túl sós, nem kellően harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Sertéspörkölt (0,04 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Sűrű, piros szaftban-vastag zsírréteggel a tetején- különböző méretű, kevésbé gondosan tisztított húskockák. Elvétve mócsingok, zsíros húsdarabok találhatók. A fűszerpaprikától színezett mártásban felismerhetők hagyma, paprika és paradicsom foszlányok. |
Állomány: |
A szaft zsíros, kellően sűrű. A hús puha, omlós, néhol kisebb zsíros, mócsingos darabokkal. |
Illat: |
Pörköltre jellemző, paprikás, hagymás, kellően fűszeres, aromás, intenzív illat. |
Íz: |
Harmonikusan fűszerezett, kellően aromás, nem túl sós, kissé zsíros. Ízletes. |
Részletes összetétel: |
|
Barna kenyér (1 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
Formában sütött, kb. 1,5 cm vastagságú, világosbarna színű kenyérszelet. Héja élénkbarnára sült. Tetszetős. |
Állomány: |
Jól átsült, rugalmas, laza szerkezetű. Sok kisebb-nagyobb légréteg látható. |
Illat: |
Kellemes, aromás gabonaillat, enyhén savanykás, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellemes, aromás, friss, harmonikus. Minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|