Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 22.számú vizsgálat-Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda
Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 22.számú vizsgálat-Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda
22.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda (3535 Miskolc, Erdész utca 1.)
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.03.09. Napi adag: 310 adag/ebéd Főzőkonyha: u.a. |
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (2dl/adag)
Külső megjelenés: |
A levesalap áttetsző, aranysárga színű, tetején gyöngyöző narancsszínű zsírcseppek és néhány, 1-2 mm nagyságú petrezselyemlevél darab látható. Apró feketebors és pirospaprika fűszerszemcséket tartalmaz. A daragaluska halványsárga, henger alakú, darabolt. Ép és törött szeletel láthatóak. A levesben kellően tisztított zöldségek:kelbimbó fejek, közel azonos nagyságúra vágott sárgarépa- és fehérrépa hasábok és karikák és 2-3 cm-es piros húsú paprika darabok vannak. |
Állomány: |
A leves hígan folyó, a fűszerszemcsék érezhetőek. A daragaluska egybeálló, kellően főtt. A répa és a kelbimbó egyenletesen átfőtt, puha. A fehérrépa átfőtt, de néhány fás és szivacsszerű állagú darabot találtunk. |
Illat: |
Jellegzetes, harmonikus. A zöldségek illata kellően érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes zöldségízű, harmonikusan fűszerezett, kellően sós. Idegen ízt nem érezni. |
Burgonya főzelék (2dl/adag), Vagdalt (10 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
A halvány-narancssárga színű főzelékalapban apró, pontszerű piros és fekete fűszerszemcsék és fehér sűrítőanyag cseppek láthatóak. A burgonyadarabok világos sárga színűek, tisztítottak, nem egyforma méretűek és alakúak:kockára és karikára vágott illetve törött darabok láthatóak. A rúd alakú vagdaltból levágott szelet külső kérge sötétbarnára sütött, a metszéslap világosbarna, apró fűszerszemcsékkel színezett, és kenyérdarabokat tartalmaz. |
Állomány: |
A főzelékalap sűrűn folyó, csomómentes. A burgonya kellően átfőtt, egyenletesen puha.
A vagdalt húsrésze kis szemcseméretűre darált, kellően átsült, kissé száraz. Rágási maradék nincs. |
Illat: |
A főzelék jellegzetes, harmonikus főtt burgonya illatű, idegen szagtól mentes. A vagdalt löncshúsra emlékeztető illatú, kevésbé jellegzetes. |
Íz: |
A főzelék kissé jellegtelen ízű. Idegen ízt nem érezni. A vagdalt íze löncshúsra emlékeztető. Idegen vagy romlásra utaló ízt nem érezni. |
kenyér (1 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
Egy egész szelet, szabadon vetett kenyérből. A szelet arányosan domború, héja aranysárga színű, egyenletesen sült, fénytelen és cserepes. Bélzete törtfehér színű, nem egyenletesen lazított, üregeket tartalmaz. Idegen anyagot nem tartalmaz. |
Állomány: |
Kellően átsült, rugalmas szelet, amely nem morzsálódik. Csomómentes, héja kellően kemény, bélzete rugalmas. |
Illat: |
Harmonikus, jellegzetes, kellemesen savanykás, kellően friss. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, kissé aromaszegény. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Daragaluska leves Daragaluska lev.Bet.Por Sárgarépa Leveszöldség (mirelit) Zeller (mirelit) Delikát-sómentes Só Petrezselyemzöld Bors Burgonya főzelék Burgonya Só Olaj Ecet Babérlevél Bors Tyúkhúsleves por Tejföl 12% Liszt Vagdalt Sertés comb Kenyér Tojás Bors Só Fokhagyma Vöröshagyma
|