null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 17. vizsgálat - Sajószentpéter - Magyaros Kisvendéglő

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 17. vizsgálat - Sajószentpéter - Magyaros Kisvendéglő

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 17. vizsgálat - Sajószentpéter - Magyaros Kisvendéglő

17. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Magyaros Kisvendéglő (3770; Sajószentpéter Kossuth L. u. 99.)
 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Csontleves, Sült csirkecomb, rizi-bizi, Csemege uborka

Mintavétel ideje: 2015.06.10.

Napi adag: 750/520 adag/ebéd

Főzőkonyha: Magyaros Catering Kft. (3521; Miskolc Mohostó 10.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves

Külső megjelenés:

Halványsárga, enyhén opálos híg alaplében, egyforma nagyságú világossárga színű, gépi csigatészta, tetején apró zsírcseppekkel. A leves alján zöld fűszerszemcsék láthatóak

Állomány:

Alaplé jellegének megfelelően híg, vízszerűen folyó. A tészta kellően átfőtt, puha.

Illat:

Tiszta, a csontlevesre jellemző, de nem túl intenzív illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kissé sós, kevésbé jellegzetes. Idegen íztől mentes.

 

Sült csirkecomb rizi-bizivel

Külső megjelenés:

Kb. 7-8 cm hosszú, kettévágott csirkecomb, bőre fűszerszemcsékkel megszórt, aranybarnára sült, a hús barnás-rózsaszínű.

A rizs tört fehér színű, hosszúkás, pergős, több zöldborsót, néhány kocka sárgarépát tartalmaz.

Állomány:

A hús átsült, omlós, rágási maradékot nem ad.

A rizs kellően átfőtt, pergős, enyhén olajos, nem összetapadt. A zöldségek puhák, de nem szétfőttek.

Illat:

A hús jellegzetes sült csirke illatú, fűszeres, harmonikus.

A rizs kellemes, gabona illata megfelelően harmonizál a borsó édeskés illatával.

Idegen szagtól mentes

Íz:

A kellően fűszeres, ízletes sült hússal jól harmonizál az édeskés borsóval gazdagított rizs.

Összhatásában kellemes ízvilágú, harmonikus

Csemege uborka

 

Külső megjelenés:

 

Kb. 9-12 cm hosszú, negyedekre vágott olajzöld színű uborka.

Állomány:

A héja ropogós, belső állománya puha.

Illat:

Jellegzetes, ecetes illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetesen savanykás, enyhén tartósítószeres. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Csontleves

sárgarépa

gyökér

csont

kelkáposzta

karalábé

ételízesítő

bors

tészta

zeller

 

Sült csirkecomb

csirkecomb

zsír

majoranna

liszt

paprika

 

Rizi-bizi

rizs

konzerv zöldborsó

vöröshagyma

petrezselyem  


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >