Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 10. vizsgálat - Miskolc - Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola
Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 10. vizsgálat - Miskolc - Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola
10. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):
Fáy András Görögkatolikus Közgadasági Szakközépiskola (3529 Miskolc, Jászi Oszkár u. 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag |
nem |
Menü: Habart babaleves, köményes sertéssült, főtt burgonya, vöröskáposzta savanyúság Mintavétel ideje: 2014. november 18. Napi adag: 590 adag/ebéd Főzőkonyha: Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola (Miskolc, Jászi Oszkár utca 1.) |
- Fénykép nem készült - |
Részletes érzékszervi minősítés:
Habart bableves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Sötét drapp színű, zavaros lében, sok barna, ép, egészséges babszem, néhány sárgarépa foszlány, zöld fűszerlevél darab. Tetején narancssárga zsírcseppek, apró, fehér pöttyök láthatók. |
Állomány: |
Hígan folyó lében, puha, de nem szétfőtt babszemek. A sok babtól sűrű, tartalmas leves. |
Illat: |
Füstölt, babéros, savanykás, bableves illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellően fűszeres, enyhén savanykás, nem túl sós. Harmonikus ízhatású leves. |
Részletes összetétel: | Liszt, bab (tarka, száraz, nemes), olaj (főzéshez), só (ízesítéshez), bors szemes, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl (20%), babérlevél, csipetke, delikát (só nélkül), füstölt alap |
Köményes sertéssült, főtt burgonya (0,05 kg/adag, 0,25 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Világosbarna hússzelet,(tömege kb.50 g, nagysága kb.9x6cm) vastagsága közel egyenletesen 0,8-1cm. |
Állomány: |
A hús rostos, száraz, kevésbé omlós. Gondosan tisztított, mócsingos, zsíros részt nem tartalmaz. |
Illat: |
Kellemesen fűszeres, köményes, hagymás hús és szaft illata dominál. A burgonya tiszta, kissé jellegtelen. |
Íz: |
A hús és a szaft intenzíven köményes, hagymás, fűszeres. A burgonya fűszertelen, kissé sótlan, natúr. Együtt fogyasztva jól kiegészítik egymást, kellemes, harmonikus összhatást adva. |
Részletes összetétel: |
Köménymag, olaj (főzéshez), comb-sertés, só (ízesítéshez), vöröshagyma, steak fűszersó Burgonya, só (főzéshez) |
Vöröskáposzta savanyúság (0,05 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Élénk lila színű, eltérő méretű és alakú, kissé szecskásra aprított vöröskáposzta. Levet nem tartalmaz. |
Állomány: |
Harsogóan ropogós, nyers káposzta szeletek. |
Illat: |
Savanykás, ecetes, fűszertelen káposzta illat. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellemesen savanykás, édeskés, fűszerszegény. |