null Bács-Kiskun megye- 3/b. vizsgálat - Kecskemét - Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium

Bács-Kiskun megye- 3/b. vizsgálat - Kecskemét - Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium

Bács-Kiskun megye- 3/b. vizsgálat - Kecskemét - Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium

3/b. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium (Kecskemét, Dózsa Gy. u. 22.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldséges tojásleves, tökfőzelék, sertéspörkölt feltét, túrórudi

Mintavétel ideje: 2013. február 19.
Napi adag: 684 adag

Főzőkonyha: Precíz Kft. Táncsics Kollégium Konyha
(Kecskemét, Katona J. tér 8.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldséges tojásleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnásra pirított rántással sűrített lében apró zöld színű petrezselyemlevél darabkák, narancssárga színű sárgarépa kockák, és elkevert tojás látható. Megfelelő – nem túl sok – zsiradék van a tetején.

Állomány:

Jellegzetes, a leve híganfolyó, a zöldségek jól átfőttek, a tojás jellegzetes.

Illat:

Jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Kissé gyengébben jellegzetes, nem túlsózott. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • babérlevél
  • Delikát
  • Ecet (10 %-os)
  • Fűszerpaprika
  • Köménymag
  • BL 55 liszt
  • Napraforgó étolaj
  • Petrezselyemgyökér
  • Petrezselyemzöld
  • Sárgarépa
  • Tojás
  • Vöröshagyma
  • Zöldborsó (mirelit)

 

Tökfőzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás árnyalatú krémfehér színű, sűrű lében kissé egyenlőtlenül gyalult tök és apró kapordarabkák láthatók. A tökreszelék néhol zöldes, zömében sárgás-fehér.

Állomány:

Jellegzetes, sűrűnfolyó, de a tökszeletkék között vannak nem kellően puhák.

Illat:

Kissé jellegtelen, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kevésbé intenzív a kapor íze, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Búzaliszt
  • Ecet (10 %-os)
  • Fűszerpaprika
  • Kapor
  • Napraforgó étolaj
  • Frissföl 12 %-os
  • Tök (főző)
  • Vöröshagyma

 

Sertéspörkölt feltét (0,1 kg/adag)

Külső megjelenés:

 Paprikától élénk vöröses pirosra színezett pörkölt sűrű szafttal, melyben eltérő méretű és alakú húsdarabok és paprika szeletek, valamint aprított hagyma van megfőzve. A húsdarabkák felülete pirosas, belseje jellegzetes barnás rózsaszínű, zsiradéka élénk vörös.

Állomány:

A hús kellően átfőtt, rugalmas, nem széteső. A szaft sűrű.

Illat:

Jellegzetes, fűszeres, húsos, kissé túlpaprikázott, de kellemes. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, fűszeres, nem túlsózott, a paprika íze jobban érződik. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Fűszerpaprika
  • Lecsó, natúr (konzerv)
  • Napraforgó étolaj
  • Pirosarany (csemege)
  • Sertés, lapocka
  • Vöröshagyma

 

Félzsíros túródesszert kakaós étbevonóval (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Csokoládémasszával egyenletesen bevont, ép, matt felületű, rúd alakú túródesszert.
Kakaós bevonata sötétbarna, a túrós töltelék homogén fehér színű.

Állomány:

Jellegzetes, a bevonat roppanós, szájban elomló, a töltelék sima, homogén, krémes.

Illat:

Jellegzetes, kellemes, kakaós, citromos-túrós, tiszta. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellemes, kakaós, citromos-túrós, harmonikus. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

„Félzsíros túródesszert kakaós étbevonattal” – gyártó: Sole-Mizo Zrt. Marcali Üzeme


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >