Bács-Kiskun megye - 20. vizsgálat - Baja - Sugovica Általános és Sport Iskola
Bács-Kiskun megye - 20. vizsgálat - Baja - Sugovica Általános és Sport Iskola
20. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Sugovica Általános- és Sport Iskola (6500 Baja, Szent Antal utca 60.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Karfiolleves, hentes ragu durum tésztával Mintavétel ideje: 2014. október 15. Főzőkonyha: Baja Marketing Kft. (6500 Baja, Petőfi Sziget 2.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Áttetsző lében kevés szétfőtt karfiol-rózsa, eltérő méretű és alakú, itt-ott kissé megbarnult sárgarépa darabkák, sárgásfehér zöldség darabkák, valamint kissé összetapadt eperlevél tészta van megfőzve. |
Állomány: |
A zöldségek túlfőttek, a tészta jól átfőtt, csomói könnyen szétválaszthatók. |
Illat: |
Ételízesítő mellett a karfiol is érezhető, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Ételízesítős, karfiolos, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Sertés ragu hentes módra (0,15 l/adag)
Külső megjelenés: |
Paprikától pirosra színezett, hígan folyó lében kissé eltérő méretű és alakú sertéshús darabkák, továbbá kisebbre kockázott füstölt hús és savanyú uborka található. A húskockák barnás rózsaszínűek, a füstölt húskockák barnásvörösek, az uborka zöld. tetején piros zsiradék látható. |
Állomány: |
A hús jól átfőtt, a leve jellegzetes, hígan folyó, az uborka túl puha. |
Illat: |
Fűszeres, savanykás, füstölt, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Füstölt, fűszeres, savanykás, ízében az uborka kissé túlsúlyban van, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Durum tészta (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Élénk világossárga színű, orsó alakú, közel egyenletes nagyságú főtt tészta. Felülete zsiradéktól csillogó. |
Állomány: |
Rugalmas, jól átfőtt, nem tapad össze. |
Illat: |
Tésztára jellemző illat mellett olivaolajra emlékeztető, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, jóízű, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |