null Bács-Kiskun megye- 2. vizsgálat - Kecskemét - Vásárhelyi Pál Általános Iskola

Bács-Kiskun megye- 2. vizsgálat - Kecskemét - Vásárhelyi Pál Általános Iskola

Bács-Kiskun megye- 2. vizsgálat - Kecskemét - Vásárhelyi Pál Általános Iskola

2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Vásárhelyi Pál Általános Iskola (6000 Kecskemét, Alkony u. 11.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü:
Zellerkrémleves, mustáros aprópecsenye burgonyapürével, savanyúság

Mintavétel ideje: 2013. február 14.
Napi adag: 670 adag

Főzőkonyha:
Hírös Kft.
(6000 Kecskemét, Izsáki út 15.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zellerkrémleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Viszonylag sűrű zöldessárga lében levesgyöngyök, zellerkockák, és fűszerszemcsék találhatók.
A levesgyöngy aranybarna, a zeller jellegzetesen nyersfehér, a fűszerdarabkák zöldek.

Állomány:

A zellerkockák jól átfőttek, nem fásak. A leve csomómentes, sűrűn folyó, benne pépesítve zeller rostdarabkák nem találhatók, sűrűségét inkább rántás adja.

Illat:

Jellegzetesnél kissé gyengébb, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Gyengébben zelleres, kissé sós, levének íze inkább ételízesítő-keverékre emlékeztető. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Levesgyöngy levesbetét (származási hely: Ausztria, forg.: Unilever Mo. Kft.)
  • Knorr zellerkrémleves- (Mercator Kft Szeged)
  • Tejföl 12 %-os
  • Zellergumó
  • Finomliszt
  • Étolaj

 

Mustáros aprópecsenye (0,07 kg/adag)

Külső megjelenés:

Kissé eltérő méretű és kissé szabálytalan alakú húsdarabkák fűszeres, barna színű szószban, a szósz tetején világossárga színű, arányos mennyiségű zsiradékkal.
A húsdarabkák színe jellegzetes, néhány világosabb, néhány sötétebb árnyalatú barna.

Állomány:

A hús jól átsült, nem rágós, a szósz jellegzetes állagú.

Illat:

Jellegzetes, sült hús illatú, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Erősen sós, sült húsra jellemző, a mustár íze nem érződik. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Tyúk mell
  • Étolaj
  • Vöröshagyma
  • Finomliszt
  • Tejföl 12 %-os
  • Babérlevél
  • Kristálycukor
  • Mustár
  • Sertés lapocka

 

Burgonyapüré (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű, fűszerszemcsékkel (apró narancssárga sárgarépa- és zöldségdarabkákkal) és burgonyadarabkákkal kevert sűrű pép.

Állomány:

Sűrű pép, benne burgonya-darabkák is vannak.

Illat:

Kissé jellegtelen. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Erősen sós, enyhén állott (dohos) burgonya-alapanyagra jellemző íz érezhető, enyhe kesernyés utóízzel, nem kellemes.

Részletes összetétel:

Burgonya

 

Savanyúság (0,05 kg/adag)

Külső megjelenés:

Kissé egyenlőtlenül aprított, eltérő szélességű zöldség-szeletekből álló keverék. Kb. 3 cm átmérőjű káposztatorzsa szelet is van a káposztaszeletek között. Piros és sárga húsú paprika, zöldparadicsom is színesíti.

Állomány:

Jellegzetes, ropogós, nincs elpuhulva.

Illat:

Ecetes savanyúságra jellemző, idegen szagoktól mentes.

Íz:

Savanyúság ízű, a savanykás és a sós íz mellett intenzíven édesítőszeres. Enyhe kesernyés utóíz érezhető.

Részletes összetétel:

„Vegyes vágott savanyúság – édesítőszerrel” Járvás Kft. (Nagykőrös)


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >