null Bács-Kiskun megye- 19. vizsgálat - Kiskunfélegyháza - Batthyány Lajos Általános Iskola

Bács-Kiskun megye- 19. vizsgálat - Kiskunfélegyháza - Batthyány Lajos Általános Iskola

Bács-Kiskun megye- 19. vizsgálat - Kiskunfélegyháza - Batthyány Lajos Általános Iskola

19. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Batthyány Lajos Általános Iskola (6100 Kiskunfélegyháza, Batthyány L. utca 17.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Kiskocka tészta leves, lencse főzelék, sertés pörkölt, kenyér, Nesquick szelet

Mintavétel ideje: 2014. június 4.
Napi adag: 1056 adag/ebéd

Főzőkonyha: Batthyány Lajos Általános Iskola (6100 Kiskunfélegyháza, Batthyány L. u. 17.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Kiskocka tészta leves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Kissé opálos, halványsárga lében eltérő alakú és nagyságú zöldségdarabkák, egy 3x4 cm-es karfiolrózsa, valamint sárgarépa, zeller, karalábé, káposzta, petrezselyemzöld és kiskocka tészta van megfőzve. tetején kevés zsírcsepp látható.

Állomány:

Összetevői jól átfőttek, a tészta nem mászkos.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Zöldséglevesre jellemző, kissé sós, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sertéscsont
  • frisss
  • sárgarépa
  • friss gyökér
  • karfiol
  • karalábé
  • kelkáposzta zeller
  • petr. zöld
  • vöröshagyma
  • kiskocka tészta
  • delikát
  • őrölt bors
  • étolaj

 

Lencsefőzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén sárgás árnyalatú barna szószban eltérő méretű és kevert, barnás színárnyalatú lencseszemek.

Állomány:

Csomómentes a szósz, a lencse jól átfőtt.

Illat:

Lencsefőzelékre jellemző, fűszeres, enyhén babérleveles, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellemes, házias, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • lencse
  • liszt
  • tejföl
  • ételecet
  • étolaj

 

Sertéspörkölt (0,09 kg/adag)

Külső megjelenés:

Paprikától pirosra színezett, sűrű szaftban kissé eltérő nagyságú és alakú sertéshús kockák, valamint paprika darabkák vannak megfőzve. Tetejét kellő mennyiségű piros színű zsiradék díszíti. A hús kívül barnáspiros, belül jellegzetes barnás rózsaszínű.

Állomány:

A hús kellően puha, omlós, nem zsíros.

Illat:

Kellemes, hagymás, fűszeres pörköltre jellemző, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, enyhén sós, fűszeres, kellemes, tiszta, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sertéscomb
  • vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • étolaj
  • piros arany
  • fokhagymakrém
  • lecsó

 

Kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Egy db 12x8x2 cm nagyságú kenyérszelet. Bélzete világos drapp színű, héja aranybarna.

Állomány:

Puha, rugalmas.

Illat:

Jellegzetes, friss, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, friss, minden idegen íztől mentes.

 

Nesquick szelet (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

9,5x2,5x1 cm nagyságú csokoládé szelet, tejkrémmel töltött, osztott, tetején mintázattal. Tejcsokoládéra jellemző, barna színű, a tölteléke fehér.

Állomány:

A csokoládé szájban könnyen olvadó, jól kidolgozott, a tejkrém sima, benne elvétve apró roppanós puffasztott gabonaszemcsékkel.

Illat:

Jellegzetes, édeskés, csokoládéra jellemző, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, édes, tejcsokoládéra, tejkrémre jellemző ízű, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • cukor
  • zsíros tejpor
  • növényi zsír
  • kakaóvaj
  • kakaómassza
  • tejsavópor
  • ropogós gabonadarabok 8rizs, búzacsíra, búzakeményítő, cukor, só)
  • tejzsír
  • tejcukor
  • emulgeálószer (napraforgó-lecitin)
  • vanília kivonat

Friss hírek

2024. december 11, szerda

Tájékoztatás: elveszett hatósági bélyegzők

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatala tájékoztatása

Tovább >

2024. december 4, szerda

Tájékoztatás a dísznövény szaporítóanyag-kísérő okmányról

A dísznövénytermesztőknek vagy forgalmazóknak értékesített dísznövény szaporítóanyag csak olyan tételekben forgalmazható, amely rendelkezik úgynevezett szaporítóanyag-kísérő okmánnyal.

Tovább >