Jogosult erdészeti szakszemélyzeti képzés

 

2018. 1. számú jogosult erdészeti szakszemélyzet továbbképzés

Dátum: 2018. szeptember 18-19. (kedd-szerda)

Időpont: 9.00 – 16.30 óra

Helyszín: Agrárminisztérium Színházterem, (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.)

Nem kell részt vennie a továbbképzésen annak a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek, aki a képzést 2011-2017. években már teljesítette!

Az erdészeti szakszemélyzet és a jogosult erdészeti szakszemélyzet nyilvántartásba vételének és nyilvántartásból való törlésének, továbbképzésének, szolgálati tevékenységének részletes szabályairól, valamint az erdészeti hatósági és igazgatási feladatokat ellátó személyek szolgálati tevékenységének egyes szabályairól szóló 71/2010. (V. 13.) FVM rendelet 2. § (2) bekezdés b) pontja alapján jogosult erdészeti szakszemélyzetként az a természetes személy vehető nyilvántartásba, aki 7. § (1) bekezdés a) pontja szerinti, az erdőgazdálkodást és az erdészeti szakirányítást érintő hatályos jogszabályokról szóló általános továbbképzésen részt vesz és sikeres vizsgát tesz.

A továbbképzésre csak a Névjegyzékben nyilvántartott erdészeti szakszemélyzet jelentkezhet!

A továbbképzésen és a vizsgán való részvétel a 2 év szakmai gyakorlatot teljesítő, illetve a közeljövőben teljesítő és a jogosult státuszt kérelmező szakszemélyzetnek lett meghirdetve.

Felhívjuk a szakszemélyzet figyelmét arra, hogy a rendeletben előírt kétéves szakmai gyakorlatot a rendelet 2. § (4) bekezdése értelmében erdészeti szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartama alatt vagy erdészeti igazgatási munkakörben lehet megszerezni. A szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartamát a Névjegyzékbe történő nyilvántartásba vétel időpontjától kell számítani.

Az űrlap kitöltése után, a „Küldés” gomb lenyomásával a jelentkező egy a jelentkezés beérkezéséről szóló tájékoztató oldalra kerül. A jelentkezés elfogadásáról és a továbbképzéssel kapcsolatos részletekről a Nébih Erdészeti Igazgatóság 5 munkanapon belül visszaigazoló levelet küld a jelentkezéskor megadott e-mail címre.

Erdészeti szakszemélyzeti képzés - további fontos információk

 • További fontos információk (tananyag, részvételi díj, helyszín megközelítése stb.)

  A továbbképzés vizsgával zárul!

  Jelentkezés, lemondás

  Jelentkezni a továbbképzésre kizárólag a Nébih honlapján elhelyezett űrlapon lehet. A jelentkezés elfogadásáról visszaigazoló e-mailt kap a jelentkező.

  A jelentkezők elfogadott névsora a továbbképzés időpontját megelőzően legalább 5 nappal kerül közzétételre.

  A tanfolyamra való jelentkezés visszaigazolása után a részvétel lemondása csak a honlapon lehetséges, legkésőbb a tanfolyamot megelőző 5. napig.

  Helyszín megközelítése, részvétellel kapcsolatos egyéb információk

  A tanfolyam helyszínét elsősorban tömegközlekedéssel érdemes megközelíteni, mert a gépkocsival való parkolás munkanapokon nehézkes és díjköteles. A Kossuth Lajos teret érintő tömegközlekedési járatok: M2 metró, 2 villamos, 70 és 78 trolibusz, 15 és 115 autóbusz.

  Mindkét napon egy óra ebédszünet áll rendelkezésre. Az Agrárminisztérium épületében büfé és étterem is található.

  A rendelet 7. § (2) bekezdése alapján a továbbképzésen résztvevő szakszemélyzet köteles az előadások és konzultációk időtartamának legalább 80%-án – részt venni és vizsgát tenni.

  Tanúsítvány

  A továbbképzésen való részvételről és a vizsga teljesítéséről az erdészeti hatóság külön-külön tanúsítványt állít ki. A részvételéről szóló tanúsítványt a vizsgalapok beadásakor kapják meg a résztvevők. A sikeres vizsgáról szóló tanúsítványt a vizsgalapok kiértékelése után a Nébih postán küldi ki.

  Tananyag

  A tanfolyam megszervezése és lebonyolítása a Nébih elnöke által kiadott vizsgaszabályzat alapján történik. A tananyag a Nébih honlapjáról tölthető le.

  A kötelezően elsajátítandó és az ajánlott jogszabályok listáját a vizsgaszabályzat 1. számú függeléke tartalmazza.

  Részvételi díj

  A vizsgaszabályzat 14. § (1) bekezdése alapján az általános továbbképzés díja – amely magában foglalja a továbbképzésen tehető vizsga díját – a mindenkori erdővédelmi járulékalap 20%-a, azaz jelenleg 20.000 Ft.

  A jelentkezés visszaigazolása után a Nébih postán küldi ki a továbbképzés díjáról szóló számlát. A befizetéskor az átutalás vagy a csekk közlemény rovatában a postán kapott számla azonosító számát és „erdészeti szakszemélyzet továbbképzés” megnevezést kell feltüntetni.

  A vizsgadíjat postai, illetve banki átutalással lehet kiegyenlíteni a Nébih fizetési számlájára: (10032000-00289782-00000000)

  Kapcsolat

  A továbbképzéssel kapcsolatos kérdések az erdeszet@nebih.gov.hu email címre küldhetőek.

Jelentkezés a továbbképzésre
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.

A Nébih a természetes személy adóazonosító jelét vagy a szervezet adószámát kizárólag a számla kiállításához használja fel!

Ez a mező kötelező.
Ez a mező kötelező.
Szöveg az azonosításhoz CAPTCHA frissítése CAPTCHA frissítése

Adatkezelési tájékoztató

A Nébih adatkezelési tájékoztatója az alábbi oldalon érhető el: http://portal.nebih.gov.hu/adatkezelesi-tajekoztato