null Zoltai Anna bemutatása

Zoltai Anna bemutatása

Az OKÉS zsűri bemutatása

Több évtizedes területi élelmiszer ellenőrzési tapasztalat után, tízedik éve a NÉBIH (illetve jogelődje) Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti osztályának vezetője. Okleveles közegészségügyi-járványügyi felügyelő, élelmiszerbiztonsági szakmérnök, képzett érzékszervi bíráló. Szakértője a közétkeztetésnek. A Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához című útmutatót (GHP) kidolgozó munkacsoport vezetője, az Élelmiszer-higiénikusok Társaságának alelnöke.

Az általa vezetett osztály feladata a vendéglátás és étkeztetés hatósági élelmiszerbiztonsági ellenőrzéseinek szakmai irányítása, az ellenőrzési módszerek kidolgozása, a hatósági szakemberek képzése, az élelmiszerek okozta megbetegedések kivizsgálásának koordinálása, a közétkeztetési ételek hatósági érzékszervi vizsgálatainak szervezése.

Tanít cukrász mesterképzésben és több felsőoktatási Intézményben. Rendszeresen szerepet vállal a NÉBIH lakossági és vállalkozói kommunikációjában. Az OKÉS előkészítésében és lebonyolításában, szakácskönyvek kiadásában harmadik éve vezetőként képviseli a NÉBIH-et.


Friss hírek

2025. november 26, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2025. november 14, péntek

Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről

A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.

Tovább >