null Zala megye – 51. számú vizsgálat – Kolping Otthon Főzőkonyha – Letenye

Zala megye – 51. számú vizsgálat – Kolping Otthon Főzőkonyha – Letenye

Zala megye – 51. számú vizsgálat – Kolping Otthon Főzőkonyha – Letenye

51. számú vizsgálat –  (főző- és tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Kolping Otthon Főzőkonyha
(8868 Letenye Kárpáti út 5.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12, 3 pont

 

 

Menü: Zöldségleves, Sonkás-gombás rakott tészta

 

 

Mintavétel ideje: 2017 június 7.

Mintavételi alap: 39 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály:  idős

Főzőkonyha: u.a.
 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves  (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Az áttetsző  szürkés-sárgás színű alaplé tetején nem látható zsiradék. A lében nagyjából egyenletesre kockázott, néhol nem megfelelően tisztított, néhol hibás fekete-barna folokat tartalmazó  törtfehér színű gyökérzöldség darabok, narancsos sárgarépadarabok  láthatók megfelelő mennyiségben, de a sárgarépa aránya a többi zöldségéhez képest nagyobb. A levesbetét törtfehér lúdgége tészta.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, megfelelő sűrűségű, a zöldségek  egy része fás, többségük túlfőtt, a tészta elpuhult
Illat: A leves kevésbé jellegzetes, üres illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kevésbé jellegzetes, fűszerszegény, üres ízű.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sonkás-gombás rakott tészta (15-20 dkg/adag)

Külső megjelenés: Az 10x10x6 cm-es megközelítőleg szabályos (hasáb) alakban tálalt étel tetejére kevés sárgás színű sajtszórat van sütve.  A törtfehér színű pennetészta felületén zöldfűszerdarabok látszanak, apróra darált sonkával, barnásszürke gombadarálmánnyal elkevert, nyomokban paradicsomos bevonat látszik rajta. A tészta mennyisége aránytalanul sok. 
Állomány: A tészta túlfőtt, a gomba és a hús puhára főtt, kevésbé összesültek, a hús mennyisége a tésztához képest kissé kevés, paradicsomos mártás mennyisége elenyésző. 
Illat: A gomba, a paradicsomos mártás és a hús illata harmonizál egymással, a fűszerek illata karakteresebbé teszi az étel illatát. Idegen illattól mentes.
Íz: A gomba, a paradicsomos mártás és a hús íze harmonikusan érezhető,  a fűszerezettség enyhe, de teltebbé teszi az összhatást. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 190 adagra vonatkoztatva:

Zöldségleves
Fekete őrölt bors 0,02 kg
Ételízesítő só mentes 0,38 kg
Só 0,19 kg
Étolaj 1,52 l
Fehérrépa 0,95 kg
Kelkáposzta 0,788 kg
Sárgarépa 2,85 kg
Vöröshagyma 0,57 kg
Petrezselyemzöld  0,95 kg
Száraztészta 1,9 kg

Sonkás-gombás rakott tészta
Sonkás felvágott 19 kg
Száraztészta 17,1 kg
Só 0,19 kg
Étolaj 2,85 kg
Gomba konezrv 9,5 kg
Trappista sajt 5,7 kg
Bors 0,02 kg
Bolognai alappor 9,77 kg
Fűszerpaprika 0,19 kg


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >