null Zala megye- 46.számú vizsgálat-Központi Rózsa Óvoda Tálalókonyha - Nagykanizsa

Zala megye- 46.számú vizsgálat-Központi Rózsa Óvoda Tálalókonyha - Nagykanizsa

Zala megye- 46.számú vizsgálat-Központi Rózsa Óvoda Tálalókonyha - Nagykanizsa

46. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)

Központi Rózsa Óvoda Tálalókonyha (8800 Nagykanizsa, Rózsa utca 7.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Lebbencsleves, Burgonyafőzelék sertésvagdalttal, Teljeskiőrlésű kenyér, Alma

 

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 30.

Napi adag: 132 adag/ebéd

Főzőkonyha:
Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft.
 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (2,5 dl /adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától színezett narancsos színű opálos alaplében törtfehértől a barnás színűig pirított fodros nagykockatészta, kisméretű, jól tisztított narancsos színű sárgarépa kockák, vajsárga burgonyakockák, szabálytalan alakú hagymadarabok darabok és zöldfűszerdarabok láthatók. Tetején narancsos színű viszonylag nagyobb mennyiségű zsiradék gyöngyözik. Az összetevők aránya megfelelő.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, megfelelő sűrűségű, a zöldségek túlfőttek, mállók, a tészta kellően megfőtt, rugalmas, de némelyik túlfőtt.
Illat: A hagyma és a zsiradék illata dominál a zöldségek (sárgarépa-burgonya) illata mellett. Kissé fűszerszegény. Minden idegen szagtól mentes
Íz: A túlfőtt zöldségek édes íze mellett a zsiradék íze érezhető. Kissé fűszerszegény, kissé jellegtelen, enyhén sós. Minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyafőzelék, sertésvagdalttal (2 dl + 5 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A jellegzetes sűrűségű, pirospaprikától barnásvörösesre színezett főzelékalapban piros és fekete fűszerszemcsék és apróra kockázott 1x1x1 cm-es burgonyakockák láthatók.

A feltétként tálalt vagdalt kb 9x5 cm es nagyságú, 1 cm vastagságú, egyenletesen apróra darált húsból formában sütött szelet. Alsó fele világosbarna színű, felső része sötétebb barna kérgű. A metszéslap világosbarna színű, a darálthúsban apró fűszerszemcsék és hagymadarabok látszanak.
Állomány:

A főzelék megfelelő sűrűségű, a sűrítés csomómentes, sima, sok apró burgonyatörmelék látható benne. A burgonya nem egyenletesen főtt át. A vagdalt darálthúsból sütött termékre jellemző, néhol tömör, másutt lazább állományú, nem széteső, néhol a fűszereloszlás nem egyenletes.

Illat:

A főzelék jellegzetes, kissé savanykás illatú. A fasírozott illata kevésbé fűszeres, a hagyma illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz: A főzelék jellegzetesen savanykás,  megfelelően fűszerezett. A vagdalt fűszerszegény ízű, az egyenetlen fűszereloszlás miatt néhol erősen hagymás ízű, máshol enyhén a bors íze érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljeskiőrlésű kenyér (5 dak/adag)

Külső megjelenés: A kb. 8x7 cm-es formában sütött félbevágott kenyérszelet héja matt fényű, alul sötétebb, felül világosabb barna színű. A felső héj liszttel szórt. A bélzet drapp színű, néhol a héj közelében szalonnás fényű.
Állomány: A bélzet egyenletesen lazított, a felső héj közelében kissé szalonnás. Jellemzően tömör szerkezetű, kissé folytós-tapadós.
Illat: Enyhén savanykás, tiszta gabona illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Enyhén savanykás, minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (1 db/adag)

Külső megjelenés: Egy darab 8 cm átmérőjű kissé deformált, gömb alakú alma ép, héja zöldessárga színű, kisebb-nagyobb barna foltokat tartalmaz, elvétve felületi nyomódás is látható rajta. Az alma húsa zöldesfehér.
Állomány: Ropogós, lédús, érett, kásás, héja kissé kemény, de rágási maradékot nem ad.
Illat: Jellegzetes, édeskés illatú, minden idegen szagtól mentes.
Íz: Fajtájára jellemző, kevésbé édes, inkább savanykás, minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Adatbekérés folyamatban van.

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >