null Zala megye- 39.számú vizsgálat-Hévíz Város Nyári Napközi Tábor

Zala megye - 39. számú vizsgálat - Hévíz Város Nyári Napközi Tábor

Zala megye - 39. számú vizsgálat - Hévíz Város Nyári Napközi Tábor

39. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Hévíz Város Nyári Napközi Tábor (8380 Hévíz, Kossuth Lajos utca 4/A.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Hideg vaníliás körteleves, Magyaróvári csirkemell,

barna rizs, Vegyes saláta

 

Mintavétel ideje: 2016.08.11.

Napi adag: 35 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hévíz Város Önkormányzat GAMESZ

(8380 Hévíz, Kossuth Lajos utca 4/A.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Hideg vaníliás körteleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Halvány sárgás-drapp színű lében egyenletes darabokra aprított hámozott körte és barackbefőtt. A lében sötétbarna fahéj és szegfűszeg szemcsék, valamint a sűrítésből származó apró fehér tejföl-ill. tejszín pöttyök láthatók. Tetején kicsi zsiradékcseppek.

Állomány:

A lé viszonylag hígan folyó, nem átlátszó, csomómentes. A gyümölcsök kellően puhák, nem szétfőttek.

Illat:

A vanília, fahéj és szegfűszeg illata kellemesen harmonizál a gyümölcsök illatával. Az őszibarack illata intenzívebb a körténél.

Íz:

Kellemesen fűszeres, nem túl édes. A gyümölcsök és a fűszerek harmonikus ízhatást eredményeznek.

Magyaróvári csirkemell, barna rizs (10dkg + 20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Kb tenyérnyi méretű sült csirkemell, rajta 1 szelet gépsonka, párolt gomba, olvasztott sajt.

A köret világos barnás-drapp barna rizs.

Az étel tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A hús rugalmasan puha, a gomba jellegének megfelelően rugalmas, a sajt olvadt sajtra jellemzően kissé nyúlós.

A rizs puha, jól átfőtt, könnyen szétnyomható, kisebb csomókat tartalmaz.

Illat:

A hús kellemes, tiszta. A sajt és a gomba illata intenzívebben érezhető.

A rizs tiszta, gabona illatú. Összhatásában harmonikus, idegen illattól mentes.

Íz:

A húsétel ízében a csirkemell, a sonka, a gomba és a sajt harmonikusan kiegészíti egymást.

A rizs intenzíven gabona ízű.

Vegyes saláta (10 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Vékony csíkokra reszelt fehér káposzta, fél karikára szeletelt héjas kígyóuborka, kis kockákra aprított lilahagyma, zöldpaprika, valamint paradicsom, halvány pirosas lében.

Állomány:

Friss, roppanós.

Illat:

Kellemes, friss zöldség illatú, enyhén savanykás.

Íz:

Kellemes, savanykás-édeskés. Frissítő hatású.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Vaníliás körteleves

Liszt

Kristálycukor

Citromlé

Fahéj

Szegfűszeg

Körtebefőtt

Pudingpor

Tejföl

Felezett őszibarack

Tejszín

Magyaróvári csirkemell

Étolaj

Csirkemell

Trappista sajt

Gomba

Gépsonka

Barna rizs

Vegyes saláta

Kristálycukor

Ecet

Fejes káposzta

Kígyóuborka

Zöldpaprika

Paradicsom

Lilahagyma

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >