null Zala megye - 37.számú vizsgálat - Keszthely Város Általános Iskolái Nyári Napközi Tábor

Zala megye - 37.számú vizsgálat - Keszthely Város Általános Iskolái Nyári Napközi Tábor

Zala megye - 37. számú vizsgálat - Keszthely Város Általános Iskolái Nyári Napközi Tábor

37. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Keszthely Város Általános Iskolái Nyári Napközi Tábor (8360 Keszthely, Csárda út. )

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Sajtleves baconnal, Zöldséges rizses hús, Uborka saláta friss, Görögdinnye

 

Mintavétel ideje: 2016.08.09.

Napi adag: 44 adag/ebéd

Főzőkonyha: GESZ Konyha Keszthely

(8360 Keszthely, Mártírok útja 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sajtleves baconnal (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Halvány-sárga színű, opálos lében sötétzöld friss zöldhagymaszár darabok, pirított bacon csíkok, és olvadt sajt csomócskák. Tetején kevés apró zsiradék csepp látható.

Állomány:

Közepesen sűrűn folyó, krémes, benne a bacon és zöldhagyma darabok jól elkülönülnek, az olvadt sajtszálak és csomócskák egyenletesen oszlanak el. A bacon jól átpirított, a levesben kissé visszapuhult.

Illat:

Sajtlevesre jellemzően enyhén savanykás, sajtos, a bacontól gyengén füstös, harmonikus, tiszta illatú.

Íz:

A sajt, a bacon, és a zöldhagyma kellemes, harmonikus összhatást eredményez. Ízletes, megfelelően fűszerezett leves.

Zöldséges rizses hús (25dkg/adag)

Külső megjelenés:

Zöldségekkel (mirelit zöldborsó, kukorica, és sárgarépa) kevert hosszúkás, sárgás színű pergős rizsszemek között kb. 2x2 cm-es pulykahús kockák. Felületén kevés petrezselyem zöld, illetve feketebors szemcsék láthatók.

Állomány:

A rizs és a zöldségek kellően megfőttek, a hús rugalmasan puha. Összességében kevésbé szaftos, kissé száraz.

Illat:

Kellően fűszeres, kellemes illatú, tiszta, harmonikus

Íz:

Kellően fűszeres, a zöldségeknek köszönhetően üde, kellemes, harmonikus ízhatású.

Uborka saláta friss (8-10dkg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 1-2 mm-re szeletelt friss, héjas uborka, borssal, pirospaprikával, fokhagymával fűszerezett lében.

Állomány:

Az uborka friss, ropogós.

Illat:

A friss uborka illata mellett az ecet savanyú, és a fokhagyma intenzív fűszeres illata érezhető.

Íz:

Kellemesen édeskés, kissé savanykás, fűszeres. A fokhagyma utóíze kellemesen érződik.

Görögdinnye

Külső megjelenés:

Élénk piros színű, háromszög alakúra vágott dinnyeszelet.

Állomány:

Friss, ropogós, lédús, nem kásás.

Illat:

Kellemes, édeskés, görögdinnyére jellemző

Íz:

Kellően édes, tiszta, friss ízű.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Sajtleves baconnal

Füstölt kolozsvári szalonna

Tejszín

Trappista sajt

Liszt

Szerecsendió

Fokhagyma

Zöldhagyma

Zöldséges rizseshús

Pulykamell

Olaj

Rizs

Fekete őrölt bors

Petrezselyemzöld

Vöröshagyma

Kukorica (mirelit)

Sárgarépa kocka (mirelit)

Zöldborsó (mirelit)

Uborka saláta

Kristálycukor

Fekete őrölt bors

Fűszerpaprika

Ecet

Fokhagyma

Uborka

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >