Zala megye- 35.számú vizsgálat-Gellénházai Általános Iskola
Zala megye - 35.számú vizsgálat-Gellénházai Általános Iskola
35. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):
Gellénházai Általános Iskola (8981 Gellénháza, Iskola út 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.07.06. Napi adag: 49 adag/ebéd Főzőkonyha: u.a.
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Tojásleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás drapp opálos lé felületén apró, fűszerpaprikától narancssárgára színezett zsírcseppek, melyek helyenként összefüggő felületté állnak össze. A lében kisebb-nagyobb, sárgás-fehér tojásfoszlányok. |
Állomány: |
Hígan folyó lében puha tojásfoszlányok. Ízleléskor a szájüregben zsíros érzetet kelt. |
Illat: |
Tojáslevesre jellemzően enyhén köményes, intenzíven rántás illatú. |
Íz: |
Jellegtelen, íztelen, sótlan. A zsíros érzet sokat ront az ízhatáson. |
Gyros tál (30dkg/adag)
Külső megjelenés: |
A tálon tetszetősen elhelyezve: különböző méretű, apró csíkokra vágott színes fűszerszemcsékkel megszórt halvány drapp színű csirkemell csíkok, élénksárga újburgonya hasábok, salátaként halvány zöldes-fehér reszelt káposzta lilahagymával és uborka karikával. A saláta és a hús fűszeres joghurttal leöntve. |
Állomány: |
A hús jellegének megfelelően rugalmasan puha, nem pirított. A burgonya puha, de nem szétfőtt. A saláta hersegően ropogós, friss. Az öntet jellegzetesnél hígabban folyó. |
Illat: |
A hús gyenge, kevésbé fűszeres, a burgonya főtt burgonyára jellemző illatú. A salátánál a lilahagyma illata dominál. Az öntet enyhén savanykás, a kész gyros saláta fűszerkeverék illata érezhető. |
Íz: |
A hús kissé fűszerszegény, a burgonya ízvilága semleges, inkább a főtt burgonyára jellemző. A saláta teljesen natúr, sótlan. A gyengén savanykás, de egyébként nem túl ízes mártás sem tudja a salátát átízesíteni. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Tojásleves Étolaj Liszt Vöröshagyma Só Ételízesítő Tojás Fűszerpaprika Köménymag Gyros tál Csirke mell Gyros fűszer Burgonya Káposzta Uborka Vöröshagyma Joghurt Oregánó
|