Zala megye- 34.számú vizsgálat-Landorhegyi Általános Iskola
Zala megye - 34.számú vizsgálat - Landorhegyi Általános Iskola
34. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):
Landorhegyi Általános Iskola (8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 12.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.07.07. Napi adag: 715 adag/ebéd Főzőkonyha: u.a.
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Vajgaluska leves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga áttetsző lében 1-1,5 cm-es, jellegzetes alakú, törtfehér színű galuskák, sárgarépa karikák, fehérrépa, zeller és karalábé kockák. A lében bors, valamint az ételízesítőből származó zöldfűszer és egyéb szárított zöldség szemcsék láthatók. A tetején apró, sárga színű zsiradék cseppek. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, a zöldségek és a vajgaluska kellően átfőttek. |
Illat: |
Kellemes, zöldséges, tiszta. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Jellegének megfelelően zöldséges, jól ízesített. Harmonikus. |
Húsos rakott burgonya (30dkg/adag)
Külső megjelenés: |
8x9x4 cm-es hasábban tálalt rakott burgonya. Alul és felül egy-egy réteg karikára vágott burgonya, közte darált hús és főtt tojás karikák. Tetején arany barnára sült tejfölös réteg. A burgonya és a tojás egyenletes vastagságú. Az összetevők egymáshoz viszonyított aránya megfelelő. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
A burgonya kellően puha, de nem szétfőtt. A darált hús rugalmasan puha, jól átfőtt. Összességében megfelelően szaftos, nem száraz. |
Illat: |
Az összetevők illata kellemes, harmonikus összhatást eredményez. |
Íz: |
Kellemes, harmonikus, telt íz. A rakott, burgonyás, tojásos, húsos ételekre jellemző összetett ízvilágú. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Vajgaluska leves Csont vegyes Tojás Liszt Fekete őrölt bors Ételízesítő Étolaj Só Margarin kocka Gyökérkocka (mirelit) Karalábé kocka (mirelit) Zellerkocka (mirelit) Fokhagyma (mirelit) Sárgarépa Vöröshagyma Húsos rakott burgonya Darált lapocka Tojás Liszt Fekete őrölt bors Fűszerpaprika Étolaj Só Szerecsendió Margarin Fokhagyma (mirelit) Burgonya Vöröshagyma Tej 1,5% Tejföl 12%
|