null Zala megye - 33.számú vizsgálat - Hevesi Óvoda Tálalókonyha

Zala megye - 33.számú vizsgálat - Hevesi Óvoda Tálalókonyha

Zala megye - 33.számú vizsgálat - Hevesi Óvoda Tálalókonyha

33.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Hevesi Óvoda Tálalókonyha (8800 Nagykanizsa, Rózsa út 17/B)

A menü minősítése:                  

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Karfiolleves, Lecsós csirkemáj,

Párolt köles

 

Mintavétel ideje: 2016.05.11.

Napi adag: 140 adag/ebéd

Főzőkonyha: PENSIÓ Minőségi Közétkeztetés Kft. Központi Óvoda Báziskonyha (8800 Nagykanizsa, Muraközi út 5.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiolleves (2,5dl/adag)

Külső megjelenés:

Aranysárga átlátszó lében apróra vágott sárgarépakockák és petrezselyemgyökér-kockák, apró karfiol darabok és kagylótészta levesbetét. Felületén levés aprított petrezselyemzöld és aranysárga zsírcseppek.

Állomány:

Megfelelő sűrűségű. A zöldségek és a tészta is átfőtt, puha.

Illat:

Összetevőire jellemző, idegen illattól mentes.

Íz:

Harmonikus, zöldséges, tiszta. A zöldségek közül a sárgarépa íze dominál, karfiol kevéssé érezhető. Idegen íztől mentes.

Lecsós csirkemáj (3 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-piros szaftban piros- és zöldpaprikadarabok, valamint apró hasábokra vágott párolt csirkemáj. A szaft tetején vékony, narancssárga olajréteg.

Állomány:

A máj és paprika is megfelelően átfőtt, puha. A lecsós szaft megfelelő sűrűségű.

Illat:

Harmonikus, összetevőire jellemző, idegen illattól mentes.

Íz:

Harmonikus, megfelelően fűszerezett, máj és lecsó íz kellemes összhatásban. Idegen íztől mentes.

Párolt köles (20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű, különálló, főtt, ép köles szemek, fekete fűszerdarabokkal.

Állomány:

Megfelelően főtt, jól harapható. Nem csomós.

Illat:

Fűszeres, fekete borsos illat. Idegen illattól mentes.

Íz:

Harmonikus, fűszeres, borsos-majorannás ízű. Kissé csípős és kesernyés utóízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Karfiolleves

Étolaj

Kiskagyló tészta (durum)

Fekete őrölt bors

Fokhagyma

Karfiol

Petrezselyem gyökér

Petrezselyemzöld

Sárgarépa

Vöröshagyma

Lecsós csirkemáj

Csirkemáj

Étolaj

Fekete őrölt bors

Fűszerpaprika

Vöröshagyma

Lecsó konzerv

Párolt köles

Étolaj

Köles

Bazsalikom

Fekete őrölt bors

Vöröshagyma

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >