null Zala megye - 31.számú vizsgálat - Zalalövői Általános Iskola Főző- és Tálalókonyha

Zala megye - 31.számú vizsgálat - Zalalövői Általános Iskola Főző- és Tálalókonyha

Zala megye - 31.számú vizsgálat - Zalalövői Általános Iskola Főző- és Tálalókonyha

31. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Zalalövői Általános Iskola Főző- és Tálalókonyha (8999 Zalalövő, Rákóczi utca 1.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldborsó leves, Rántott halfilé,

párolt barna rizzsel, Káposzta saláta, Banán

 

Mintavétel ideje: 2016.05.24.

Napi adag: 226 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldborsó leves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Aranysárga, tiszta átlátszó lében zöldborsó, karikára vágott, friss sárga-és fehérrépa, karalábé és zeller hasábok, levesbetétként rövid csőtészta. Benne sok friss petrezselyem levélke, tetején fűszerpaprikától színezett piros olajcseppek. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A lé hígan folyó, tiszta, átlátszó, a zöldségek és a tészta kellően átfőttek.

Illat:

Jellegének megfelelő, kellemes, harmonikus. A friss zöldségek és a petrezselyem illata dominál.

Íz:

Kellemes, harmonikus, tiszta. A borsó, a friss zöldség és a petrezselyem íze harmonikus összhangot eredményez.

Rántott halfilé, párolt barna rizzsel (1db+15dkg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 20-22 cm hosszú, 5-6 cm széles, 0,5-1 cm vastag, aranysárgára sütött halfilé. A panír egyenletesen vastag, hézagmentesen fedi a halat. A halhús fehér színű.

A barnarizs jellegének megfelelően világos drapp színű. Néhány kisebb-nagyobb, könnyen szétnyomható csomót tartalmaz.

Állomány:

A hal rugalmasan puha, nem szétmálló. A panír kissé visszapuhult, a szélein ropogós.

A rizs jól átfőtt, jellegének megfelelően rugalmas

Illat:

Tiszta, tengeri halra jellemző illatú.

A rizs jellegzetes, kellemes gabona illatú.

Íz:

A hal és a rizs ízletes, kellemes, tiszta, jellegének megfelelő, harmonikus összhatású.

Káposzta saláta (8 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egyenetlen vastagságú, zöld-sárga-fehér friss káposzta csíkok, kevés vöröshagyma, tiszta átlátszó lében.

Állomány:

Friss, hersegően ropogós.

Illat:

Ecetes, a vöröshagyma illata is érezhető.

Íz:

Jellegének megfelelően ecetes, enyhén vöröshagymás, friss, kellemes ízű. Idegen íztől menetes.

Banán (1db/adag)

Külső megjelenés:

Egyenletesen sárga, kellően érett, ép, egészséges, barna foltoktól mentes banán.

Állomány:

Kellemesen puha, nem túlérett, nem éretlen.

Illat:

Kellemes, intenzív banán illat.

Íz:

Kellemes, tiszta, kellően édes, érett banán íz.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldborsó leves

Zöldborsó (mirelit)

Búzaliszt

Napraforgóolaj

Petrezselyemgyökér

Zellergumó

Csipettészta

Petrezselyemzöld

Rántott halfilé

Halfilé

Búzaliszt

Olaj

Tojás

Zsemlemorzsa

Barna rizs

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >