null Veszprém megye - 77. számú vizsgálat - Gábor Áron Általános Iskola - Hajmáskér

Veszprém megye - 77. számú vizsgálat - Gábor Áron Általános Iskola - Hajmáskér

Veszprém megye - 77. számú vizsgálat - Gábor Áron Általános Iskola - Hajmáskér

77. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Gábor Áron Általános Iskola Tálalókonyha
(8192 Hajmáskér, Iskola utca 4.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,4 pont

 

 

Menü: Pásztorleves, Mézes-mustáros csirkecsíkok, petrezselymes bulgur

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. április 16.

Mintavételi alap : 109 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14

Főzőkonyha: Bakony Gaszt Kft 4025 Cholnoky Iskola
(8200 Veszprém, Cholnoky Jenő utca 21.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Pásztorleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Narancssárga színű alaplében közel egyenletes nagyságúra vágott sárgarépa és petrezselyem kockák, eltérő méretűre darabolt burgonya kockák, apróra vágott vöröshagyma darabok, pirított tarhonya, zöld fűszernövény darabkák, piros fűszerszemcsék találhatók. A leves tetején kis mennyiségű narancs- piros zsiradék cseppek láthatók. A zöldségek jól tisztítottak, jellegzetes színűek.

Állomány: Az alaplé jellegzetesen híg. A zöldségek egyenletesen átfőttek, nem puhultak el. A tarhonya puhára főtt.
Illat: Kevésbé karakteres, a zöldségek illat gyenge, kevésbé fűszeres. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kevésbé ízletes, kissé üres. A zöldségek és a pirított tarhonya íze gyengén érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mézes-mustáros csirkemellcsíkok + Petrezselymes bulgur (7+ 20 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Sárgás- narancssárga színű ragu alapban különböző méretű és alakú barna színű csirkehús darabok, zöld növényi fűszerdarabkák. A ragu alap felületén sárga színű zsiradék kiválás látható.
A köretként tálalt bulgur nagyon kis mennyiségű zöld fűszernövény darabkával szórt. Gabona alapanyagra jellemző sárga színű szemek között néhány barna színű szem található.
Az egész gabonaszemek között kis mennyiségű tört darab látható. A köret és ragu egymáshoz viszonyított aránya megfelelő.

Állomány:

A raguban a hús darabok kellően puhák, nem rágósak, nem kemények. A ragu alap kellően sűrű.
A bulgur a néhány keményebb darabot kivéve jól átfőtt, jellegzetesen rugalmas, könnyen rágható, nem vizes, nem száraz, nem zsíros.

Illat: A jellegzetes gabona illatú köret mellett a sült hús, és a mustár illata jól érvényesül. A fűszerek illata nem tolakodó. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegének megfelelő. A mustár és a méz íze a meghatározó. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Pásztorleves
Delikát 0,03 kg
Lecsó konzerv 0,51 kg
Fűszerpaprika 0,03 kg
Só 0,043 kg
Vöröshagyma 0,43 kg
Füstölt kenyérszalonna 0,43 kg
Tarhonya 0,43 kg
Zeller kocka mirelit 0,86 kg
Sárgarépa 1,71 kg
Gyökér kocka mirelit 1,29 kg
Fokhagyma mirelit 0,04 kg
Burgonya 2,74 kg
Fekete őrölt bors 0,01 kg
Petrezselyemzöld mirelit 0,05 kg
Olaj 0,26 l

Mézes-mustáros csirkecsíkok
Csirkecombfilé 6,5 kg
Vöröshagyma 1 kg
Sárgarépa 1,1 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Petrezselyemzöld 4,5 kg
Tejszín 1,1 kg
Bazsalikom 0,03 kg
Gyömbér 0,025 kg
Majonéz 0,35 l
Só 0,09 kg
Olaj 0,5 l
Liszt 0,07 kg
Mustár 0,16 kg
Méz 0,16 kg

Bulgur
Bulgur 5,32 kg
Vöröshagyma 0,57 kg
Őrölt feketebors 0,007 kg
Petrezselyemzöld mirelit 0,072 kg
Só 0,061 kg
Olaj 0,7 l
 



 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >