Veszprém megye – 76. számú vizsgálat – Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola - Zirc
Veszprém megye – 76. számú vizsgálat – Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola - Zirc
76. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola
Főzőkonyha
(8420 Zirc, Köztársaság utca 3-5.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,0 pont |
Menü: Frankfurti tokány + Tarhonya, Vaníliás puding
Mintavétel ideje: 2018. március 13.
Mintavételi alap : 654 adag
Étkeztetett korosztály: 7-14 év
Főzőkonyha:
u.a.
Részletes érzékszervi minősítés:
Frankfurti tokány + Tarhonya (25 + 15 dkg/adag)
Külső megjelenés: | Barna színű tokány alapban eltérő méretűre vágott, barna színű sertéshús darabok, virsli karikák, csíkokra vágott szalonna, világoszöld kelkáposzta darabkák, hagyma darabkák, zöld növényi fűszerdarabkák. A tokányalap tetején narancssárga zsiradékcseppek láthatók. Összhatásában kevésbé tetszetős megjelenésű. A köretként tálalt tarhonya világosabb és középbarna színűre pirított, többségében különálló szemekből áll. Néhány kisebb méretű csomót tartalmaz. |
Állomány: | A tokányban a hús darabok kellően puhák, a virsli karikák kissé rágósak, kevésbé puhák, a kelkáposzta puha, túlfőtt. A tokány alap kissé híg. A tarhonya jellegzetesen rugalmas, nem puhult el. |
Illat: | Jellegzetes, enyhén füstölt és enyhén kelkáposzta illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Kevésbé telt ízhatású. A füstölt íz mellett, a kelkáposzta íze a meghatározó. Kissé sós ízű. Idegen íztől mentes. |
Vaníliás puding (2 dl /adag)
Külső megjelenés: |
Fényes felületű, egyenletes sárga színű. |
Állomány: | Egynemű, sima, csomómentes, májas állományú. Szájban krémes, elomló. |
Illat: | Jellegzetes, harmonikus, vaníliás. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Harmonikus, vaníliás, nem túlédesített. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Frankfurti tokány
Őrölt bors 0,1 kg
Olaj 1 l
Fokhagymakrém 0,2 kg
Kelkáposzta 3 kg
Liszt 0,1 kg
Majoranna 0,05 kg
Hagymakocka mirelit 1,8 kg
Pirosarany 0,05 kg
Sertés lapocka 8 kg
Só 0,07 kg
Virsli 2 kg
Tarhonya 8 kg
Só 0,03 kg
Olaj 0,5 l
Vaníliás puding
Kristálycukor 0,7 kg
Pudingpor 1,5 kg
Tej 20 l
Vaníliás cukor 0,1 kg