null Veszprém megye – 76. számú vizsgálat – Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola - Zirc

Veszprém megye – 76. számú vizsgálat – Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola - Zirc

Veszprém megye – 76. számú vizsgálat – Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola - Zirc

76. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:


Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola
Főzőkonyha
(8420 Zirc, Köztársaság utca 3-5.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,0 pont

 

 

Menü: Frankfurti tokány + Tarhonya, Vaníliás puding

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. március 13.

Mintavételi alap : 654 adag
Étkeztetett korosztály: 7-14 év

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Frankfurti tokány + Tarhonya (25 + 15 dkg/adag)

Külső megjelenés: Barna színű tokány alapban eltérő méretűre vágott, barna színű sertéshús darabok, virsli karikák, csíkokra vágott szalonna, világoszöld kelkáposzta darabkák, hagyma darabkák, zöld növényi fűszerdarabkák.
A tokányalap tetején narancssárga zsiradékcseppek láthatók. Összhatásában kevésbé tetszetős megjelenésű.
A köretként tálalt tarhonya világosabb és középbarna színűre pirított, többségében különálló szemekből áll. Néhány kisebb méretű csomót tartalmaz.
Állomány: A tokányban a hús darabok kellően puhák, a virsli karikák kissé rágósak, kevésbé puhák, a kelkáposzta puha, túlfőtt. A tokány alap kissé híg. A tarhonya jellegzetesen rugalmas, nem puhult el.
Illat: Jellegzetes, enyhén füstölt és enyhén kelkáposzta illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kevésbé telt ízhatású. A füstölt íz mellett, a kelkáposzta íze a meghatározó. Kissé sós ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliás puding (2 dl /adag)

Külső megjelenés:

Fényes felületű, egyenletes sárga színű.

Állomány: Egynemű, sima, csomómentes, májas állományú. Szájban krémes, elomló.
Illat: Jellegzetes, harmonikus, vaníliás. Idegen szagtól mentes.
Íz: Harmonikus, vaníliás, nem túlédesített. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Frankfurti tokány
Őrölt bors 0,1 kg
Olaj 1 l
Fokhagymakrém 0,2 kg
Kelkáposzta 3 kg
Liszt 0,1 kg
Majoranna 0,05 kg
Hagymakocka mirelit 1,8 kg
Pirosarany 0,05 kg
Sertés lapocka 8 kg
Só 0,07 kg
Virsli 2 kg

Tarhonya 8 kg
Só 0,03 kg
Olaj 0,5 l

Vaníliás puding
Kristálycukor 0,7 kg
Pudingpor 1,5 kg
Tej 20 l
Vaníliás cukor 0,1 kg

 



 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >