null Veszprém megye-69.számú vizsgálat- Bárczy Gusztáv Általános Iskola - Veszprém

Veszprém megye-69.számú vizsgálat- Bárczy Gusztáv Általános Iskola - Veszprém

Veszprém megye-69.számú vizsgálat- Bárczy Gusztáv Általános Iskola - Veszprém

69. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főzőkonyha)

 

Bárczy Gusztáv Általános Iskola Kifőzőkonyha
(8200 Veszprém, Batthyány u. 12.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Zöldséges rizsleves, Rakott kel

 

 

Mintavétel ideje: 2017. szeptember 5.

Napi adag: 105 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldséges rizsleves (4 dl/adag)

Külső megjelenés: Világossárga színű alaplében sárgarépa és fehérrépa kockák, törtfehér színű rizs szemek, zöld fűszernövény darabkák. Tetején néhány apró zsiradék cseppek.
Állomány: Az alaplé kissé opálos. A zöldségek és a rizs szemek jól átfőttek.
Illat: Jellegzetes, zöldséges. Idegen szagtól mentes.
Íz: Ízében ételízesítőre emlékezető íz dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Rakott kel (25 dkg/adag)

Külső megjelenés: Világossárgás- zöld színű kelkáposzta rétegek között darált húsos rizses keverék található. Teteje törtfehér színű tejföllel bevont.
Állomány:

A kelkáposzta ropogós, nem elpuhult. A hús és a rizs kellően átfőtt. Összhatásában nem száraz.

Illat: Jellegzetes kelkáposzta illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Rakott kelre jellemző, harmonikus. A tejföl enyhén savanykás íze jól érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra vonatkoztatva:

Zöldséges rizsleves
Étolaj 0,9 l
Rizs 1,8 kg
Vöröshagyma 1 kg
Zeller
Petrezselyemzöld mirelit
Sárgarépa 3,5 kg
Gyökér kocka 2,5 kg
Ételízesítő 0,15 kg
Só 0,2 kg

Rakott kel
Sertés lapocka 14 kg
Tejföl 14 l
Étolaj 1 l
Rizs 10 kg
Hagymakocka 1,25 kg
Kelkáposzta 47 kg
Lecsó 1 kg
Majorana 0,12 kg
Só 0,5 kg
Őrölt kömény 0,03 kg
Ételízesítő 0,23 kg

 

 

 

 

 


 

Burgonyafőzelék
Burgonya 20 kg
Majoranna 0,04 kg
Ecet 0,1 l
Ételízesítő só mentes 0,05 kg
Olaj 1 l
Vöröshagyma 0,2 kg
Fűszerpaprika 0,05 kg
Őrölt bors 0,002 kg
Babérlevél
Liszt 1,5 kg
Tejföl 1,5 l
Só 0,02 kg

Sertés pörkölt
Sertés lapocka 6 kg
Olaj 0,53 l
Fűszerpaprika 0,08 kg
Vöröshagyma 1,33 kg
Lecsó konzerv 0,46 kg
Só 0,033 kg

 



 


 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >