Veszprém megye-69.számú vizsgálat- Bárczy Gusztáv Általános Iskola - Veszprém
Veszprém megye-69.számú vizsgálat- Bárczy Gusztáv Általános Iskola - Veszprém
69. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főzőkonyha)
Bárczy Gusztáv Általános Iskola Kifőzőkonyha
(8200 Veszprém, Batthyány u. 12.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt | átlag feletti | ÁTLAGOS | átlag alatti | nem megfelelő |
Menü: Zöldséges rizsleves, Rakott kel
Mintavétel ideje: 2017. szeptember 5.
Napi adag: 105 adag/ebéd
Főzőkonyha: u.a.
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldséges rizsleves (4 dl/adag)
Külső megjelenés: | Világossárga színű alaplében sárgarépa és fehérrépa kockák, törtfehér színű rizs szemek, zöld fűszernövény darabkák. Tetején néhány apró zsiradék cseppek. |
Állomány: | Az alaplé kissé opálos. A zöldségek és a rizs szemek jól átfőttek. |
Illat: | Jellegzetes, zöldséges. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Ízében ételízesítőre emlékezető íz dominál. Idegen íztől mentes. |
Rakott kel (25 dkg/adag)
Külső megjelenés: | Világossárgás- zöld színű kelkáposzta rétegek között darált húsos rizses keverék található. Teteje törtfehér színű tejföllel bevont. |
Állomány: |
A kelkáposzta ropogós, nem elpuhult. A hús és a rizs kellően átfőtt. Összhatásában nem száraz. |
Illat: | Jellegzetes kelkáposzta illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Rakott kelre jellemző, harmonikus. A tejföl enyhén savanykás íze jól érezhető. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra vonatkoztatva:
Zöldséges rizsleves
Étolaj 0,9 l
Rizs 1,8 kg
Vöröshagyma 1 kg
Zeller
Petrezselyemzöld mirelit
Sárgarépa 3,5 kg
Gyökér kocka 2,5 kg
Ételízesítő 0,15 kg
Só 0,2 kg
Rakott kel
Sertés lapocka 14 kg
Tejföl 14 l
Étolaj 1 l
Rizs 10 kg
Hagymakocka 1,25 kg
Kelkáposzta 47 kg
Lecsó 1 kg
Majorana 0,12 kg
Só 0,5 kg
Őrölt kömény 0,03 kg
Ételízesítő 0,23 kg
Burgonyafőzelék
Burgonya 20 kg
Majoranna 0,04 kg
Ecet 0,1 l
Ételízesítő só mentes 0,05 kg
Olaj 1 l
Vöröshagyma 0,2 kg
Fűszerpaprika 0,05 kg
Őrölt bors 0,002 kg
Babérlevél
Liszt 1,5 kg
Tejföl 1,5 l
Só 0,02 kg
Sertés pörkölt
Sertés lapocka 6 kg
Olaj 0,53 l
Fűszerpaprika 0,08 kg
Vöröshagyma 1,33 kg
Lecsó konzerv 0,46 kg
Só 0,033 kg