null Veszprém megye-62.számú vizsgálat-Evangélikus Keresztény Óvoda Tálalókonyha

Veszprém megye-62.számú vizsgálat-Evangélikus Keresztény Óvoda Tálalókonyha

Veszprém megye-62.számú vizsgálat-Evangélikus Keresztény Óvoda Tálalókonyha

62. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Evangélikus Keresztény Óvoda Tálalókonyha (8100 Várpalota, Jókai utca 10.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Csontleves májgaluskával, Zöldbab főzelék,

Halrudacska, félbarna kenyér, Gyümölcsös piskóta

 

Mintavétel ideje: 2017.01.25.

Napi adag: 62 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sze-Pa-Szolg. 2012 Kft

(8100 Várpalota, Erdődy P. T. út 25.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves májgaluskával (2,5 dl /adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű alaplében kb. 2 cm átmérőjű, közel gömb alakú, barna színű májgombócok.

Állomány:

A leves kissé opálos, a májgombóc jól összeálló.

Illat:

Csontlevesre jellemző, enyhén zöldséges. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Csontlevesre jellemző, enyhén zöldséges, a májgombóc jellegzetesen májas, enyhén borsos ízű. Idegen íztől mentes.

 Zöldbab főzelék, Halrudacska, félbarna kenyér (2,5 dl+ 2 db/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás - barnás színű főzelékalapban különböző hosszúságú sárga és halványzöld színű zöldbab darabok, néhány, különböző nagyságúra vágott burgonya kocka, piros és fekete fűszerszemcsék. Téglatest alakú, közel egyenletes vastagságú, arany- barnára sült panírréteggel borított halrudak. A halhús törtfehér színű. A kenyérszelet kb. 1 cm vastagságú, a felső héj fényes, aranybarna színű, az alsóhéj barna, tiszta. A bélzet egyenletesen világosbarna színű.

Állomány:

A főzelékalap kellően sűrű, csomómentes, a zöldbab és a burgonya kellően puhák. A panírréteg ropogós, a halhús kagylósan törő, jellegzetesen rugalmas.

A kenyér jól lazított, csomómentes, tapintásra és szájban rágáskor rugalmas nem tapad.

Illat:

 Enyhén savanykás, zöldbab illatú. A halrúd jellegzetes illatú, a kenyér kellően aromás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A főzelék ízletes, enyhén savanykás zöldbabra jellemző íz mellett jellegzetes rántott hal íz érezhető. A kenyér zamatos. Idegen íztől mentes.

Gyümölcsös piskóta (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Kockára vágott, sárgás- barna színű, néhány apró, narancssárga és bordó színű gyümölcs darabokkal dúsított, kb. 3 cm magasságú tészta szelet. Az alsó lap matt a felső lap fényes.

Állomány:

Egyenletesen lazított, csomómentes, rugalmas szerkezetű.

Illat:

Kellemes fahéj illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, fahéjas, kellően édeskés ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Csontleves májgaluskával

Sertésmáj

Tojás

Zsemle

Házi jellegű kenyér

Sárgarépa

Petrezselyemgyökér

Karalábé

Kelkáposzta

Zellergumó

Étolaj

Vöröshagyma

Petrezselyemzöld

Őrölt fekete bors

Majoranna

Zöldbab főzelék

Zöldbab

Tejföl

Étolaj

Petrezselyemzöld

Vöröshagyma

Fokhagyma

Fekete őrölt bors

Halrudacska (kész termék)


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >