null Veszprém megye - 57. számú vizsgálat - 45. sz. Radnóti Iskola Főzőkonyha-Balatonfüred

Veszprém megye - 57.számú vizsgálat - 45. sz. Radnóti Iskola Főzőkonyha-Balatonfüred

Veszprém megye - 57.számú vizsgála t- 45. sz. Radnóti Iskola Főzőkonyha - Balatonfüred

57. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

45. sz. Radnóti Iskola Főzőkonyha (8230 Balatonfüred, Nádor utca 17.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Gyümölcs leves, Párizsi halfilé, Párolt rizs, kukorica

 

Mintavétel ideje: 2016.10.26.

Napi adag: 368 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

 Gyümölcs leves (1,5 -2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sötétrózsaszínű alaplében kockára vágott alma, meggy, cseresznye és ribizli szemek, apró, fehér sűrítőanyag cseppek láthatók.

Állomány:

Jellegének megfelelő.

Illat:

Gyümölcsös, fahéjas, szegfűszeges illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Ízletes, kellően édeskés, gyümölcsös, fahéjas, szegfűszeges ízű. Idegen íztől mentes.

Párizsi halfilé (6-8 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Világos aranysárga színű párizsi bundában kissé szabálytalan alakú, törtfehér színű halszelet. A párizsi bunda egyenletes vastagságú, a halszeletet teljesen beborítja.

Állomány:

A párizsi bunda jellegének megfelelően puha. A halhús jól átsült, szálkamentes, alaktartó, kagylósan törő, jellegzetesen rugalmas, nem elpuhult.

Illat:

Olajban sült, panírozott halra jellemző, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, tiszta. Idegen íztől mentes.

Párolt rizs (16-18 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Tört fehér színű, hosszú szemű rizs. Néhány apró, törmelékes szemet tartalmaz.

Állomány:

Jól átfőtt, néhány kisebb, könnyen szétnyomható csomót tartalmaz.

Illat:

Főtt gabona illatú, tiszta. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, tiszta. Idegen íztől mentes.

Kukorica (6-8 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Sárga színű kukoricaszemek között fehér és világoszöld színű hagyma darabkák kis mennyiségű opálos lében.

Állomány:

Jellegének megfelelő, roppanó.

Illat:

Kellemes hagymás- kukoricás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus. A kukorica édeskés íze mellett a hagyma jellegzetes csípőssége érezhető. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad 139 adagra vonatkoztatva

Gyümölcsleves

Vaníliás puding 0,2 kg

Só, jódozott 0,1 kg

Liszt 0,5 kg

Kristálycukor 1,5 kg

Gyümölcsleves keverék (mirelit) 4 kg

Fahéj 0,008 kg

Meggy magozott (mirelit) 0,5 kg

 Tejszín 1 l

Tejföl 20% 1 l

Tej 1,5% 4 l

Erdei gyümölcskeverék 3,5 kg

Szegfűszeg 0,03 kg

Eper puding 0,1 kg

Párizsi halfilé

Só jódozott 0,2 kg

Tej 1,5% 2l

Halfilé (mirelit) 10 kg

Teljes tojáspor 0,25 kg

Olaj 4 l

Liszt 2,6 kg

Párolt rizs

Rizs 8 kg

Só, jódozott 0,1 kg

Olaj 2 l

Ételízesítő 0,15 kg

Kukoricasaláta

Morzsolt kukorica (mirelit) 8 kg

Vöröshagyma kocka (mirelit) 2 kg

Só, jódozott

Ecet 0,4 l

Kristálycukor 0,7 kg

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >