null Veszprém megye - 56. számú vizsgálat - Sokorói Köznevelési és Közművelődési Központ Bakonytamási Tagóvodája

Veszprém megye - 56.számú vizsgálat - Sokorói Köznevelési és Közművelődési Központ Bakonytamási Tagóvodája

Veszprém megye - 56. számú vizsgálat - Sokorói Köznevelési és Közművelődési Központ Bakonytamási Tagóvodája

56. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Sokorói Köznevelési és Közművelődési Központ Bakonytamási Tagóvodája (8555 Bakonytamási, Kossuth utca 3.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldségleves, Lencsefőzelék virslivel

 

Mintavétel ideje: 2016.10.27.

Napi adag: 10 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sokorópátkai Egységes Óvoda, Bölcsőde, Általános Művelődési Központ Főzőkonyhája

(9112 Sokorópátka, Öreg utca 1/A)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű lében egyforma kockára vágott mirelit zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé), zöldfűszer foszlányok, levesbetétként kockatészta. A leves felszíne zsiradéktól gyöngyöző.

Állomány:

A zöldségek és a tészta nagyon puhák, túlfőttek.

Illat:

Jellegtelen, enyhén fűszeres. A zöldségek illata alig érezhető.

Íz:

Jellegtelen ízű, sótlan, fűszerszegény. Nem harmonikus.

Lencsefőzelék virslivel (2 dl+1 db/adag)

Külső megjelenés:

Zöldes-barna főzelékalapban barna színű egész lencseszemek és drapp lencsecsírák láthatók.

A feltét kb. 1,5 cm átmérőjű, barnás-rózsaszín, ehető bélbe töltött egész virsli. A virsli burkolata nem ráncos, nem sérült, nem repedt.

Állomány:

Megfelelő sűrűségű lencsefőzelékben a lencseszemek megfelelően átfőttek. A virsli roppanós, nem szétfőtt.

Illat:

Lencsefőzelékre jellemző, enyhén savanykás, a babérlevél illata érezhető.

A virsli jellegének megfelelő, enyhén füstös illatú.

A főzelék illata a virslivel harmonizál.

Íz:

A főzelék és a virsli is jellegüknek megfelelően jól ízesített, harmonikus, kellően fűszeres. Összességében kellemes, telt, tiszta ízű.

Részletes összetétel/

anyaghányad 10 adagra vonatkoztatva

Zöldségleves

Erőleves kocka 0,5 db

Búzaliszt 0,01 kg

Kiskocka tészta 0,04 kg

Lecsó natúr 0,03 kg

Pasztinák 0,02 kg

Petrezselyemgyökér 0,05kg

Fűszerpaprika

Sárgarépa 0,09 kg

Só 0,01 kg

Vöröshagyma 0,03 kg

Zellerkocka 0,04 kg

Napraforgóolaj 0,06 l

Lencsefőzelék

Erőleves kocka 0,13 db

Mustár 0,01 db

Babérlevél

Búzaliszt 0,09 kg

Fekete bors őrölt

Fokhagyma 0,01 kg

Kristálycukor 0,03 kg

Lencse 0,35 kg

Só 0,01 kg

Vöröshagyma 0,03 kg

Olaj 0,04 l

Tej 1,5% 0,11 l

Tejföl 12% 0,16 l

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >