Veszprém megye - 54. számú vizsgálat - Fészek Nemzetiségi Óvoda - Nagyesztergár
Veszprém megye - 54. számú vizsgálat - Fészek Nemzetiségi Óvoda - Nagyesztergár
54. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Fészek Nemzetiségi Óvoda (8415 Nagyesztergár, Radnóti utca 43.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.10.25. Napi adag: 27 adag/ebéd Főzőkonyha: Dudari Községi Önkormányzat melegkonyha (8416 Dudar, Hunyadi út 14.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsomleves (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Sötétpiros, hígan folyó, egynemű, átlátszatlan lé, benne levesbetétként betűtészta, melynek egy része széttöredezett. A leves tetején apró zsiradékcseppek. |
Állomány: |
A leves megfelelő sűrűségű, homogén, csomómentes. A tészta kellően megfőtt. |
Illat: |
Jellegzetes, paradicsomos, édeskés, savanykás. |
Íz: |
Jellegzetesen édes-savanyú, paradicsomos, harmonikus, ízletes. |
Rántott hal, sütőtökös burgonyapürével (1 db+ 15 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Maximum 0,5 cm vastag, tenyérnyi méretű, aranybarnára sütött halfilé. A panír egyenletesen vastag, hézagmentesen fed. A halhús szürkés-fehér színű, egyenetlen vastagságú, néhol szinte csak a panír látszik. A burgonyapüré vajsárga színű, krémes állagú. Elvétve sütőtökfoszlányok találhatók benne. |
Állomány: |
A rántott hal panír része enyhén száraz, a halhús kissé szétmálló, pépes. A burgonyapüré krémes, csomómentes, megfelelő konzisztenciájú. |
Illat: |
Kissé jellegtelen hal illat. A köret kellemes, tiszta, burgonyapürére jellemző |
Íz: |
A hal gyengébben hal ízű, a panír íze dominál. A burgonyapüré kellemes, ízletes, de a sütőtök íze nem érezhető. Összhatásban kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Paradicsomleves Étolaj Paradicsompüré Lecsó (natur) Só Vöröshagyma Betűtészta Liszt Kristálycukor Rántott hal, sütőtökös burgonyapürével Halfilé Tojás Zsemlemorzsa Liszt Só Burgonya Sütőtök Margarin
|