null Veszprém megye - 53. számú vizsgálat - Olaszfalui Kuntich Etelka Napköziotthonos Óvoda

Veszprém megye - 53. számú vizsgálat - Olaszfalui Kuntich Etelka Napköziotthonos Óvoda

Veszprém megye - 53. számú vizsgálat - Olaszfalui Kuntich Etelka Napköziotthonos Óvoda

53. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Olaszfalui Kuntich Etelka Napköziotthonos Óvoda (8414 Olaszfalu, Váci köz 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Tarhonyaleves, Lucskos káposzta árpagyönggyel,

Rozsos kenyér (szeletelt),Csokoládés müzliszelet

kakaós bevonó talppal

 

Mintavétel ideje: 2016.10.25.

Napi adag: 27 adag/ebéd

Főzőkonyha: Reguly Antal Szakközépiskola Főzőkonyhája

(8420 Zirc, Alkotmány utca 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Tiszta, áttetsző világos sárga lében egyenletes kockára vágott mirelit zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller), levesbetétként törtfehér reszelt tészta. A lében sok petrezselyemzöld.

Állomány:

A lé tiszta, hígan folyó. A zöldségek enyhén túlfőttek. A levesbetét kevert állományú, egy része - a nagyobbak - kevésbé átfőttek, a kisebbek túlfőttek.

Illat:

Zöldséges, az ételízesítő és a petrezselyem illata kiérződik

Íz:

Jellegtelen, íztelen, nem harmonikus.

Lucskos káposzta árpagyönggyel (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fakó-barna lében friss, szecskásra aprított édeskáposzta, apró, 0,5-1 cm-es kockára vágott húsdarabok és törtfehér színű árpagyöngy látható. A hús megfelelően tisztított, nem mócsingos, nem zsíros. Színe jellegzetes barnás rózsaszínű.

Állomány:

A hús és a káposzta jól átfőtt. Az árpagyöngy jellegének megfelelően ruganyos.  A lé híg, folyékony.

Illat:

Jellegzetes káposzta illat. Sem a fűszerek, sem a hús illata nem érezhető.

Íz:

Jellegtelen, íztelen, fűszertelen, teljesen sótlan.

Rozsos kenyér (szeletelt)

Külső megjelenés:

1,5 cm vastag formában sült, előre csomagolt, szeletelt kenyér. Bélzete világos drappos színű, héja fényes világos barna

Állomány:

Egyenletesen lazított, rugalmas, csomómentes. Sok kisebb és néhány nagyobb légréteg látható benne.

Illat:

Harmonikus, savanykás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, idegen íztől mentes.

Csokoládés müzliszelet kakaós bevonó talppal

Külső megjelenés:

Téglatest alakú, talprészén kb. 2 mm vastagságú kakaós masszával bevont szelet. Világosbarna, barna színű extrudált gabonapelyhek között elszórtan napraforgó, mazsola, földimogyoró szemek, néhány sötétbarna színű csokoládé darabka.

Állomány:

A kakaós massza sima, szájban jól olvadó, a magvak ropogósak.

Illat:

Kakaós, csokoládés illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Édeskés, csokoládés gabona ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad 100 adagra vonatkoztatva

Tarhonyaleves

Őrölt bors 0,01 kg

Delikát 0,2 kg

Étolaj 0,1 l

Petrezselyemgyökér (mirelit) 0,75kg

Sárgarépa (mirelit) 1 kg

Zellerkocka (mirelit) 0,25 kg

Petrezselyemzöld 0,01 kg

Só, jódozott 0,07 kg

Száraztészta 4 tojásos 0,5 kg

Vöröshagyma 0,3 kg

Lucskos káposzta árpa gyönggyel

Őrölt bors 0,01 kg

Delikát 0,1 kg

Étolaj 0,1 l

Fokhagymakrém 0,01 kg

Fűszerpaprika 0,05 kg

Káposzta 10 kg

Köménymag 0,01 kg

Lecsó konzerv 0,4 kg

Liszt

0,2 kg

Majoranna 0,01 kg

Hagymakocka (mirelit) 0,5 kg

Rizs 0 kg

Sertés lapocka 3 kg

Só, jódozott 0,07 kg

Tejföl 12% 1 l

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >