Veszprém megye - 52. számú vizsgálat - Malomvölgy Centrum Kft. - Felsőőrs
Veszprém megye - 52. számú vizsgálat - Malomvölgy Centrum Kft. - Felsőőrs
számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Malomvölgy Centrum Kft. (8227 Felsőőrs, Hóvirág út 28.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.07.14. Napi adag: 110 adag/ebéd Főzőkonyha: u.a. |
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Sárga színű, enyhén áttetsző alaplében sárga- és fehérrépakockák, apró brokkoli virágok és vöröshagyma darabok, zöldborsó, eperlevél tészta és zöld fűszernövény darabkák. Az alaplé tetején apró zsiradékcseppek láthatók. |
Állomány: |
Az alaplé jellegének megfelelően híg, a zöldségek és a tészta jól átfőttek. |
Illat: |
Kellemes, harmonikus, a zöldségek és a zöldborsó illata jól érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikus, ízletes, az étel jellegének megfelelő. Idegen íztől mentes. |
Lecsós szelet tarhonyával (2,5 dl+ 12 dkg+ 25 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Világosbarnára és barnára pirított szabályos alakú, gépi tarhonya, barnáspiros színű lecsóban szalonnacsíkok, paprika-, paradicsom- és apró hagymadarabok. Világosbarna színű, kb. 1 cm vastag, kb. 7×5 cm nagyságú hússzeletek. A szeletek külső felülete barnára sült, fűszerekkel szórt, a vágásfelület világosbarna színű. |
Állomány: |
A tarhonya kellően puha, jól átfőtt. A lecsó jellegének megfelelően sűrűbben folyó, a paprika benne jól átfőtt. A hús kellően átsült, jellegének megfelelően kissé száraz. |
Illat: |
Harmonikus, sült sertéshús, szalonna és zöldpaprika illat jól érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikus savanykás, paradicsomos, paprikás, füstölt ízű, kellően sós. A sült hús ízletes, egészben sült húsra jellemző ízű. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zöldségleves Sárgarépa Zöldség Brokkoli Vöröshagyma Zöldborsó Eperlevél tészta Olaj Petrezselyemzöld Lecsós szelet, tarhonya Hagyma Paprika Paradicsom Sertés hús Zsír Tarhonya
|