Veszprém megye-51.számú vizsgálat-Pápai Swat Paintball Egyesület Tábora
Veszprém megye-51.számú vizsgálat-Pápai Swat Paintball Egyesület Tábora
51. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Pápai Swat Paintball Egyesület Tábora (8446 Kislőd, Sobri Jóska Kalandpark)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.07.13. Napi adag: 57 adag/ebéd Főzőkonyha: Takaros Vendéglő – Piller Lászlóné (8446 Kislőd, Kossuth utca 1.)
|
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Gulyásleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Világos narancsárga színű, opálos alaplében kissé szabálytalan alakú burgonyadarabok, apró sárgarépa- és karalábékockák, barna színű, kockára vágott húsdarabok, apró, zöld fűszernövény darabkák. A tetején piros színű zsiradékcseppek. |
Állomány: |
Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek kissé túlfőttek, a burgonyadarabok kellően átfőttek. A hús jól átfőtt, de néhány darab kissé rágós. |
Illat: |
Kevésbé harmonikus, a burgonya illata dominál. Enyhén zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé harmonikus, a só és a bors íze dominál, a zöldségek íze kevésbé érezhető. Idegen íztől mentes. |
Zöldborsófőzelék fasírttal + fehér kenyér
Külső megjelenés: |
Halvány zöldesfehér színű főzelékalapban zöldborsószemek, apró, zöld fűszernövény darabkák, valamint néhány sűrítőanyag-csomó látható. Enyhén ovális alakúra formázott, sötétbarna színű húspogácsa. A vágásfelület világosbarna színű, benne apró fűszerszemcsék és hagymadarabok láthatók. Formában sütött kenyérszeletek. A héj aranybarna színű, az alsó héj barna színű, tiszta. A bélzet világos drapp színű. A héj kellően vastag. |
Állomány: |
A főzelékalap kellően sűrű, néhány apró sűrítőanyag-csomót tartalmaz. A zöldborsószemek egy része szétfőtt, puha, néhány kevésbé átfőtt szemet is tartalmaz. A fasírt kissé túlsült, a darabok külső részén kéreg képződött, mely száraz és nehezebben rágható, kemény. A kenyér bélzete jól átsült, egyenletesen lazított, tapintásra és szájban rágáskor rugalmas, nem tapad. |
Illat: |
A főzelék jellegtelen illatú. A fasírt fűszeres, borsos, olajos illatú. A kenyér enyhén savanykás, jellegzetes. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
A főzelék jellegtelen, íztelen. Konzervborsóra emlékeztető ízű, habarás íze dominál, lisztes ízű. A fasírt erősen fűszerezett: a só és a bors íze dominál, kevésbé harmonikus. A kenyér enyhés savanykás, harmonikus, aromás, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Gulyásleves Burgonya Fokhagyma Fűszerpaprika Karalábé Köménymag (por) Olaj Petrezselyemzöld Petrezselyemgyökér Sárgarépa Sertés comb Só Őrölt fekete bors Vöröshagyma Zeller Zöldborsófőzelék Zöldborsó (mirelit) Fekete őrölt bors Tej 2,8% Só Petrezselyemzöld Olaj Fasírt Sertés comb Fokhagyma Vöröshagyma Tojás Fekete őrölt bors Só Fűszerpaprika Félbarna kenyér
|