null Veszprém megye-51.számú vizsgálat-Pápai Swat Paintball Egyesület Tábora

Veszprém megye-51.számú vizsgálat-Pápai Swat Paintball Egyesület Tábora

Veszprém megye-51.számú vizsgálat-Pápai Swat Paintball Egyesület Tábora

51. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Pápai Swat Paintball Egyesület Tábora (8446 Kislőd, Sobri Jóska Kalandpark)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Gulyásleves, Zöldborsófőzelék fasírttal

fehér kenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.07.13.

Napi adag: 57 adag/ebéd

Főzőkonyha: Takaros Vendéglő – Piller Lászlóné

(8446 Kislőd, Kossuth utca 1.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gulyásleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világos narancsárga színű, opálos alaplében kissé szabálytalan alakú burgonyadarabok, apró sárgarépa- és karalábékockák, barna színű, kockára vágott húsdarabok, apró, zöld fűszernövény darabkák. A tetején piros színű zsiradékcseppek.

Állomány:

Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek kissé túlfőttek, a burgonyadarabok kellően átfőttek. A hús jól átfőtt, de néhány darab kissé rágós.

Illat:

Kevésbé harmonikus, a burgonya illata dominál. Enyhén zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé harmonikus, a só és a bors íze dominál, a zöldségek íze kevésbé érezhető. Idegen íztől mentes.

Zöldborsófőzelék fasírttal + fehér kenyér

Külső megjelenés:

Halvány zöldesfehér színű főzelékalapban zöldborsószemek, apró, zöld fűszernövény darabkák, valamint néhány sűrítőanyag-csomó látható.

Enyhén ovális alakúra formázott, sötétbarna színű húspogácsa. A vágásfelület világosbarna színű, benne apró fűszerszemcsék és hagymadarabok láthatók.

Formában sütött kenyérszeletek. A héj aranybarna színű, az alsó héj barna színű, tiszta. A bélzet világos drapp színű. A héj kellően vastag.

Állomány:

A főzelékalap kellően sűrű, néhány apró sűrítőanyag-csomót tartalmaz. A zöldborsószemek egy része szétfőtt, puha, néhány kevésbé átfőtt szemet is tartalmaz.

A fasírt kissé túlsült, a darabok külső részén kéreg képződött, mely száraz és nehezebben rágható, kemény.

A kenyér bélzete jól átsült, egyenletesen lazított, tapintásra és szájban rágáskor rugalmas, nem tapad.

Illat:

A főzelék jellegtelen illatú.

A fasírt fűszeres, borsos, olajos illatú.

A kenyér enyhén savanykás, jellegzetes.

Idegen illattól mentes.

Íz:

A főzelék jellegtelen, íztelen. Konzervborsóra emlékeztető ízű, habarás íze dominál, lisztes ízű.

A fasírt erősen fűszerezett: a só és a bors íze dominál, kevésbé harmonikus.

A kenyér enyhés savanykás, harmonikus, aromás, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Gulyásleves

Burgonya

Fokhagyma

Fűszerpaprika

Karalábé

Köménymag (por)

Olaj

Petrezselyemzöld

Petrezselyemgyökér

Sárgarépa

Sertés comb

Őrölt fekete bors

Vöröshagyma

Zeller

Zöldborsófőzelék

Zöldborsó (mirelit)

Fekete őrölt bors

Tej 2,8%

Petrezselyemzöld

Olaj

Fasírt

Sertés comb

Fokhagyma

Vöröshagyma

Tojás

Fekete őrölt bors

Fűszerpaprika

Félbarna kenyér

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >