null Veszprém megye - 50.számú vizsgálat - Meseközpont Alapítvány

Veszprém megye - 50.számú vizsgálat - Meseközpont Alapítvány

Veszprém megye - 50.számú vizsgálat - Meseközpont Alapítvány

50. számú vizsgálat - Mintavétel helye ( tálalókonyha):

Meseközpont Alapítvány  (8229 Paloznak, Zrínyi út 16.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Csontleves tésztával, Szezámos csirkemell

hasábburgonyával savanyú uborkával

 

Mintavétel ideje: 2016.07.12.

Napi adag: 24 adag/ebéd

Főzőkonyha: BRADA-FALODA JU-FER Gastro Kft.

(8230 Balatonfüred, Arácsi út 16.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves tésztával (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, világossárga színű alaplében szabálytalan alakú, kisméretű sárgarépa darabkák, néhány zeller kocka, zöld fűszernövény darabkák, törtfehér színű rövid csőtészta. Tetején apró zsiradék cseppek.

A levesbetét mennyisége dominál az alaplé mennyiségéhez viszonyítva.

Állomány:

A zöldségek jól átfőttek, a tészta kissé túlfőtt, elpuhult.

Illat:

Jellegének megfelelő. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Az alaplé kissé jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető íz érezhető. Idegen íztől mentes.

 

Szezámos csirkemell hasábburgonyával savanyú uborkával

 

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült, szezámmaggal szórt, egyenletes vastagságú panír réteggel burkolt szabálytalan alakú, törtfehér színű hús szelet. A panír réteg teljesen fedi a hús felületét. Aranysárga színűre sült, különböző hosszúságú burgonya hasábok. Néhány burgonya hasábon fekete foltok láthatók. Különböző hosszúságú, olajzöld színű, sérülésmentes egész uborkák. Egy darabon kisebb méretű szárrész található.

Állomány:

A panírréteg ropogós, a hús szeletek szélein kissé kemény. A hús szelet jól átsült, a csirke mell jellegének megfelelően kissé száraz. A hasábburgonya egyenletesen átsütött, nem sült túl, de kissé visszapuhult, kevésbé ropogós.

Az uborkák többségében ropogósak, egy darab kissé elpuhult.

Illat:

A rántott szelet jellegének megfelelő, tiszta. A hasábburgonya olajos, sültburgonyára jellemző, tiszta. Az uborka jellegzetesen ecetes illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A csirkemell kellően ízesített, a burgonya kissé jellegtelen, aromaszegény, az uborka jellegének megfelelően, üdítően savanykás.

Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Csontleves tésztával

Karalábé

Kelkáposzta

Marhacsont

Petrezselyemgyökér

Sárgarépa

Vöröshagyma

Zellergumó

Eperlevél tészta

Csirkemell rántva

Csirkemell

Olaj

Búzaliszt

Zsemlemorzsa

Tojás

Sült burgonya

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >