Veszprém megye - 50.számú vizsgálat - Meseközpont Alapítvány
Veszprém megye - 50.számú vizsgálat - Meseközpont Alapítvány
50. számú vizsgálat - Mintavétel helye ( tálalókonyha):
Meseközpont Alapítvány (8229 Paloznak, Zrínyi út 16.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.07.12. Napi adag: 24 adag/ebéd Főzőkonyha: BRADA-FALODA JU-FER Gastro Kft. (8230 Balatonfüred, Arácsi út 16.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves tésztával (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Enyhén opálos, világossárga színű alaplében szabálytalan alakú, kisméretű sárgarépa darabkák, néhány zeller kocka, zöld fűszernövény darabkák, törtfehér színű rövid csőtészta. Tetején apró zsiradék cseppek. A levesbetét mennyisége dominál az alaplé mennyiségéhez viszonyítva. |
Állomány: |
A zöldségek jól átfőttek, a tészta kissé túlfőtt, elpuhult. |
Illat: |
Jellegének megfelelő. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Az alaplé kissé jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető íz érezhető. Idegen íztől mentes. |
Szezámos csirkemell hasábburgonyával savanyú uborkával
Külső megjelenés: |
Aranybarnára sült, szezámmaggal szórt, egyenletes vastagságú panír réteggel burkolt szabálytalan alakú, törtfehér színű hús szelet. A panír réteg teljesen fedi a hús felületét. Aranysárga színűre sült, különböző hosszúságú burgonya hasábok. Néhány burgonya hasábon fekete foltok láthatók. Különböző hosszúságú, olajzöld színű, sérülésmentes egész uborkák. Egy darabon kisebb méretű szárrész található. |
Állomány: |
A panírréteg ropogós, a hús szeletek szélein kissé kemény. A hús szelet jól átsült, a csirke mell jellegének megfelelően kissé száraz. A hasábburgonya egyenletesen átsütött, nem sült túl, de kissé visszapuhult, kevésbé ropogós. Az uborkák többségében ropogósak, egy darab kissé elpuhult. |
Illat: |
A rántott szelet jellegének megfelelő, tiszta. A hasábburgonya olajos, sültburgonyára jellemző, tiszta. Az uborka jellegzetesen ecetes illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A csirkemell kellően ízesített, a burgonya kissé jellegtelen, aromaszegény, az uborka jellegének megfelelően, üdítően savanykás. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Csontleves tésztával Karalábé Kelkáposzta Marhacsont Petrezselyemgyökér Sárgarépa Vöröshagyma Zellergumó Eperlevél tészta Csirkemell rántva Csirkemell Olaj Búzaliszt Zsemlemorzsa Tojás Sült burgonya
|