Veszprém megye-49.számú vizsgálat-Balatonfüredi Kiserdei Óvoda Kerekerdő Tagóvodája
Veszprém megye-49.számú vizsgálat-Balatonfüredi Kiserdei Óvoda Kerekerdő Tagóvodája
49. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Balatonfüredi Kiserdei Óvoda Kerekerdő Tagóvodája (8230 Balatonfüred, Iskola lépcső 4.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.06.21. Napi adag: 36 adag/ebéd Főzőkonyha: Bakony Gaszt Zrt. 4044 Bem József Általános Iskola Étterem (8230 Balatonfüred, Iskola út 2.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves daragaluskával (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Világossárga színű alaplében kockára vágott sárgarépa, fehérrépa és karalábé, törtfehér színű daragaluska darabok, zöld fűszernövény és hagyma darabkák, fekete fűszerszemcsék. Felületén apró zsiradék cseppek. |
Állomány: |
Az alaplé kissé opálos, a zöldségek jól átfőttek, a daragaluska szétfőtt. |
Illat: |
Jellegének megfelelő zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A zöldségek íze mellett enyhe ételízesítő íz érezhető. Idegen íztől mentes. |
Zöldbabfőzelék sertéspörkölt (2dl/adag)
Külső megjelenés: |
Barnás - narancssárga színű főzelékalapban közel azonos hosszúságú sárga színű zöldbab darabok, néhány burgonya kocka, piros és fekete fűszerszemcsék. A barna színű pörkölt szaftban húskockák, piros fűszerszemcsék, apró narancssárga zsiradék cseppek láthatók. |
Állomány: |
A főzelékalap kellően sűrű, csomómentes, a zöldbab és burgonya darabok puhák, de nem főttek szét. A húskockák puhák, jól rághatók. |
Illat: |
Jellegzetes zöldbab és enyhén fokhagymás illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A zöldbab íze jól harmonizál az enyhe, nem tolakodó fokhagyma és babérlevél ízzel és a sertés pörkölt fűszeres ízével. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zöldségleves daragaluskával Só Tojás Búzadara Sárgarépa kocka (mirelit) Gyökér kocka (mirelit) Karalábé kocka (mirelit) Fekete őrölt bors Rama Zöldpaprika Paradicsom Vöröshagyma Fokhagyma Zeller Zöldbab főzelék Zöldbab (mirelit) Só Liszt Olaj Babérlevél Vöröshagyma Fokhagyma Burgonya Főzőföl Fűszerpaprika Sertés pörkölt Sertés lapocka Őrölt bors Lecsó konzerv Vöröshagyma Fokhagyma Liszt só Pörkölt alap Köménymag
|