Veszprém megye - 47.számú vizsgálat - 25. sz. Cholnoky Iskola Étterem
Veszprém megye - 47.számú vizsgálat - 25. sz. Cholnoky Iskola Étterem
47.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):
25. sz. Cholnoky Iskola Étterem (8200 Veszprém, Cholnoky Jenő utca 21.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.05.24. Napi adag: 1042 adag/ebéd Főzőkonyha: Bakony Gaszt Zrt.4025 Cholnoky Iskola Étterem (8200 Veszprém, Cholnoky Jenő utca 21.)
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Erőleves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga színű alaplében, apró sárgarépa törmelék, többségében összetapadt tört fehér színű kiskocka tészta, zöld fűszernövény darabkák, tetején apró zsiradék cseppek csillognak. |
Állomány: |
A leves kissé opálos, a levesbetét jól átfőtt, nem puhult el. |
Illat: |
Kellemesen zöldfűszeres. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, tiszta. Idegen íztől mentes. |
Vadas csőtésztával (2-2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Narancssárga színű mártásban apró sárgarépa és zöldség törmelék, fekete fűszerszemcsék, világosbarna színű hússzelet, világossárga színű kb. 5 cm hosszúságú csőtészta darabok. A mártás tetején apró zsiradékcseppek láthatók. |
Állomány: |
A mártás kissé híg, a tészta kellően átfőtt, a hús puha, de kissé száraz. |
Illat: |
Zöldséges-zelleres illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A vadasra jellemző savanykás- édeskés ízvilág kevésbé érvényesül. Kevésbé ízletes, zelleres íz dominál. Idegen íztől mentes. |
MIZO túró rudi
Külső megjelenés: |
Hengeres alakú, sötétbarna színű, fényes felületű, kb. 2 mm vastagságú kakaós masszával egyenletesen bevont. A talprészen mintázat látható. A vágásfelületen a töltelék fehér színű. |
Állomány: |
A bevonat, sima, szemcséktől mentes, szájban jól olvadó. A töltelék enyhén szemcsés, szájban kenődő. |
Illat: |
Kakaós, citromos illatú Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kakaós, citromos, édes ízű. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Erőleves Vöröshagyma Sertés húsos csont Őrölt fekete bors Fokhagyma Száraztészta 4 tojásos Sárgarépa Zeller Karalábé Gyökér Petrezselyemzöld Só Vadas mártás Gyökér Vöröshagyma Babérlevél Citromlé Kristálycukor Olaj Mustár Tejföl 12% Sárgarépa Őrölt fekete bors Sertés karaj csont nélkül
|