null Vas megye - 68. számú vizsgálat - Vasszécsenyi Tündérország Óvoda és Körzeti Bölcsőde Főzőkonyha

Vas megye - 68. számú vizsgálat - Vasszécsenyi Tündérország Óvoda és Körzeti Bölcsőde Főzőkonyha

Vas megye - 68. számú vizsgálat - Vasszécsenyi Tündérország Óvoda és Körzeti Bölcsőde Főzőkonyha

68. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Vasszécsenyi Tündérország Óvoda és Körzeti Bölcsőde Főzőkonyha
(9763 Vasszécseny, Arany J. u. 9.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,2 pont

 

 

Menü:Tejfölös csirkeraguleves, Darásmetélt, Csemegeuborka,
Alma

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 21.

Mintavételi alap : 50 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Vasszécseny és Tanakajd Községek Óvodai Intézményfenntartó Társulás
(9763 Vasszécseny Arany J. u. 9.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Tejfölös csirkeraguleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű, tejterméket tartalmazó sűrítést tartalmazó opálos alaplében megfelelő mennyiségben látható szabályos alakúra és méretűre darabolt narancsos sárgarépa, tört fehér petrezselyemgyökér, karalábé és jellemző színű zöldborsó. A hús egyenletes méretűre kockázott, jól tisztított, tetején megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp gyöngyözik. A leves kevés zöldfűszer levél darabokat tartalmaz. tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, a sűrítés csomómentes, a hús és zöldségek jól átfőttek.
Illat: A hús és a zöldségek illata harmonikus, tiszta, egy kicsit lehetne intenzívebb. Idegen illattól mentes.
Íz: Az összetevő íze harmonikusan érződik, megfelelően ízesített, a tejterméknek köszönhetően kissé savanykás, a só ízfokozó hatása kissé gyenge. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darásmetélt (20 dkg /adag)

Külső megjelenés: Krémfehér színű, közel azonos hosszúságú metélt kifőtt tészta felületén a drappos színűre pirított dara egyenletesen eloszlatott. A dara és a tészta mennyisége, egymáshoz viszonyított aránya megfelelő.
Állomány: A tésztaszálak jól átfőttek, a dara megfelelően megpirított, nem vizes, nem porszerű.
Illat: A főtt tészta semleges, tiszta illatához a pirított dara jellegzetes, gabona illata harmonikusan illeszkedik. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főtt tészta semleges, tiszta ízéhez a pirított dara jellemző, pirított gabona íze harmonikusan illeszkedik. Nem édes. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemege uborka

Külső megjelenés: 1 db kb. 13 cm hosszú, 2-3 cm átmérőjű uborka olívazöldes színű, megfelelően göbös felületű, ép, egészséges.
Állomány: Külseje roppanós, belseje megfelelően rugalmas, rágáskor harsogó hangot ad.
Illat: Jellegzetes, kissé ecetes-savanykás-édeskés. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, édeskés-savanykás. Minden idegen íztől mentes.

Alma

Külső megjelenés: 6-7 cm átmérőjű, jellemző alakú, sárgás-pirosas színű, egészséges, ép alma a gyümölcs.
Állomány: Friss, roppanós, jól rágható, lédús, a gyümölcsre jellemző állományú.
Illat: A gyümölcsre jellemző harmonikus, intenzív illatú. Idegen illat nem érződik.
Íz: Édeskés-savanykás, érett gyümölcsre jellemző ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tejfölös csirkeragu leves
Őrölt bors 0,01 kg
Csirkemell 4 kg
Fokhagyma granulátum 0,01 kg
Karalábé mirelit 1,8 kg
Liszt 0,2 kg
Olaj 0,2 l
Petrezselyemgyökér mirelit 1,3 kg
Petrezselyemzöld 0,06 kg
Sárgarépa 1,2 kg
Só 0,08 kg
Tejföl 12% 2 l
Vegeta 0,1 kg
Vöröshagyma 0,09 kg
Zöldborsó mirelit 1,8 kg

Darásmetélt
Száraztészta 5 kg
Búzadara 2,5 kg
Só 0,07 kg
Olaj 0,4 l



 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >