null Vas megye - 67. számú vizsgálat - Rum Tálalókonyha

Vas megye - 67. számú vizsgálat - Rum Tálalókonyha

Vas megye - 67. számú vizsgálat - Rum Tálalókonyha

67. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Rum Tálalókonyha
(9766 Rum, Béke u. 20.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,5 pont

 

 

Menü:Fahéjas szilvaleves, Sült csirkecomb burgonyapürével,
Uborkasaláta

 

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 20.

Mintavételi alap: 21 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha:Atropusz Közétkeztetési és Szolgáltató Kft.
(9800 Vasvár, József Attila u. 23-25.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Fahéjas szilvaleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé barnás-rózsaszínes, opálos, csomómentesre sűrített levesben jól beazonosítható barnás-bordós színű, főként félbevágott szilva látható megfelelő mennyiségben. Tetszetős megjelenésű, melegen tálalt leves.
Állomány: A leves jellemző sűrűségű, sima, csomómentes, a gyümölcsök egyenletesen megfőttek, egy-két szilvadarab kissé málló.
Illat: Jellegzetes, édeskés, telt, a gyümölcs és fahéj illata harmonikusan érződik.  Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, telt, édeskés-savanykás, a gyümölcs és a fahéj íze harmonikusan érződik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirkecomb burgonyapürével (6 + 15 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Az 1 darab kb. 10 cm hosszú, legszélesebb részén 3,5 cm vastag csirke alsócombra jellemző formájú, arany barnára sült, felületén sötétbarna fűszerezést tartalmazó hús  köreteként sárgás színű, néhány burgonyadarabot tartalmazó, matt felületű, krémes burgonyapürét kínálnak. Egymáshoz viszonyított arányuk és mennyiségük megfelelő.

Állomány: A burgonyapüré, krémes, lágy, de egy-két apró burgonyadarab érezhető benne, ami villával könnyen szétnyomható. A hús kellően átsült, szaftos, jól rágható, porhanyós.
Illat: A burgonyapüré jellegzetes, semleges illatát a  fűszerezett hús jellemző frissen sült illata harmonikusan kiegészíti. Idegen szagtól mentes.
Íz: A burgonyapüré tiszta, ízét a megfelelően fűszerezett, ízesített hús sült íze harmonikusan kiegészíti. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uborkasaláta

Külső megjelenés: Héjat tartalmazó, jellemző, világoszöld színű, megfelelő és egyenletes vastagságúra, kellően vékonyra szelt kígyóuborka karikák láthatók felöntőlé nélkül. Tetszetős megjelenésű.
Állomány: Az uborka roppanós, friss hatású, zsenge, kellően átérett a felöntőlében.
Illat: Illata megfelelően savanykás-édeskés-fokhagymás, jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Savanykás-édeskés-fokhagymás, tiszta ízű, megfelelően ízesített. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adag:

Fahéjas szilvaleves
Kristálycukor 0,8 kg
Liszt 0,9 kg
Szilva mirelit 6 kg
Őrölt fahéj 0,02 kg
Szegfűszeg őrölt 0,02 kg
Főzőkrém 1,8 l
Citromlé 0,01 l

Sült csirkecomb burgonyapürével 
Csirkecomb egész 8 kg
só 0,05 kg
Fekete őrölt bors 0,01 kg
Ételízesítő 0,01 kg
Olaj 0,2l

Burgonya 15 kg
Só 0,001 kg
Főzőmargarin 0,5 kg
Tej 1,5% 6 l

Uborkasaláta
Kígyóuborka 6 kg
Kristálycukor 0,2 kg
Fokhagyma 0,02 kg
Őrölt fekete bors 0,01 kg
Só 0,1 kg
Ecet 0,2l



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >