null Vas megye - 64. számú vizsgálat - Fővárosi Idősek Otthona Intézeti Főzőkonyha

Vas megye - 64. számú vizsgálat - Fővárosi Idősek Otthona Intézeti Főzőkonyha

Vas megye - 64. számú vizsgálat - Fővárosi Idősek Otthona Intézeti Főzőkonyha

64. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Fővárosi Idősek Otthona Intézeti Főzőkonyha
(9700 Szombathely, Bogáti út 72.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,3 pont

 

 

Menü:Karalábéleves, Töltött paprika, törtburgonya

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018.június 19.

Mintavételi alap : 119 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt

A főzőkonyha üzemeltetője: Budapesti Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal
(1052 Budapest, Városház utca 9-11.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéleves (4 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű opálos alaplében megfelelően tisztított, narancsos színű eltérő méretű és alakú narancsos sárgarépa, jellemző színű karalábédarabok és tört fehér színű gyökérzöldség darabok láthatók. Az összetevők aránya nem megfelelő, a lé a zöldségekhez és a levesbetéthez képest kevés. A fehér színű, levesbetétként tálalt eperlevél tészta mennyisége túlzó. Az alaplében zöldfűszer darabok találhatók, tetején kis mennyiségben apró zsírcseppek gyöngyöznek.
Állomány: A leves a viszonylag kis mennyiségű alaplé miatt sűrű, a karalábé nem egyenletesen főtt át, a levesbetét és a többi zöldség megfelelő puhaságú.
Illat: Jellemző, a karalábé és a bors illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A karalábé íze mellett a bors mennyisége miatti csípősség dominál.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Töltött paprika, törtburgonya (4 + 14 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Paradicsomra jellemző, narancsos színű, egynemű mártásban 1 db sárgás színű paprikába töltött darált húsból és rizsből készült töltelék látható, ami nem tölti ki teljesen a paprikát. A rizs és hús aránya nem megfelelő, némelyik töltelékben a rizs és hús eloszlatása nem egyenletes, a rizs mennyisége túlzó. A sárgás színű burgonya kockára vágott, nem tört.

Állomány: A töltelék kissé kemény, a mártás megfelelő sűrűségű, sima. A burgonya kellően átfőtt, kissé vizes.
Illat: Jellemző, a paradicsom édeskés-savanykás és a hús illata harmonizál a burgonya semleges illatával. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kevésbé paradicsomos ízű, a burgonya vizes íze sokat ront a harmonikus ízhatáson. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 136 adag:

Karalábéleves
Olaj 1,1 l
Levestészta 2,8 kg
Őrölt bors 0,029 kg
Só 0,34 kg
Fűszerpaprika 0,027 kg
Ételízesítő 0,9 kg
Leves alapok 0,2 kg
Petrezselyemzöld 7 csomag
Vöröshagyma 0,8 kg
Sárgarépa 4,7 kg
gyökér 2,8 kg
Karalábé 13 kg

Töltött paprika
Sertés lapocka 9,9 kg
Étolaj 0,8 l
Tojás 24 db
Liszt 2,5 kg
Kristálycukor 1,7 kg
Őrölt bors 0,012 kg
Só 0,3 kg
Majoranna 0,014 kg
Fűszerpaprika 0,06 kg
Zöldpaprika 0,06 kg
Zeller 0,8 kg
Vöröshagyma 0,8 kg
Fokhagyma 0,2 kg
rizs 4 kg
Paradicsompüré 7 kg

Törtburgonya
Burgonya 57 kg
Só 0,08 kg
Olaj 0,15l



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >