Vas megye - 61. számú vizsgálat - Győrvár Főzőkonyha
Vas megye - 61. számú vizsgálat - Győrvár Főzőkonyha
61. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Győrvár Főzőkonyha
(9821 Győrvár, Balogh Ádám u. 14.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,4 pont |
Menü:Húsleves cérnametélttel, Zöldborsófőzelék apró sült hússal,
Teljes kiőrlésű kenyér
Mintavétel ideje: 2018. június 14.
Mintavételi alap : 110 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év
A főzőkonyha üzemeltetője: Győrvár Food Kft
(9821 Győrvár, Balogh Ádám u. 85.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves cérnametélttel (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Az áttetsző élénk citromsárga színű alaplé tetején zsiradékcseppek és zöldfűszer szemcsék láthatók. Az alaplében a levesbetét tört fehér színű cérnametélt. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: | Az alaplé jellemzően hígan folyó, a tészta megfelelően megfőtt. |
Illat: | A leves illata kissé üres, gyenge, ételízesítőre emlékeztető illat érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A fűszerezettség gyenge, kevésbé intenzív, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül, ételízesítőre emlékeztető ízhatás érződik. Idegen íztől mentes. |
Zöldborsófőzelék apró sült hússal (2 dl + 7 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
A jellegzetes sűrűségű, zöldes-vajszínű színű főzelékalapban zöld színű zöldborsó, apró zöld fűszerszemcsék és feltehetően ételízesítőből származó narancsos sárgarépaszemcsék láthatók. A feltétként tálalt húscsíkok néhol hártyás részt tartalmaznak, barnás színűek, nem sülthús jellegűek, inkább raguszerű húsra emlékeztetnek. |
Állomány: | A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima, a zöldborsó nem egyenletesen főtt át, némelyik szem kemény. A hús átfőtt, szálas, néhol zsíros részeket tartalmaz. |
Illat: | A főzelék illata jellegzetes, a zöldborsó illata dominál. A hús illatából a babérlevél illata érződik ki. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A főzelék ízében a zöldborsó és a sűrítőanyag íze dominál, kissé édeskés. A hús megfelelően fűszerezett. Idegen íztől mentes. |
Teljes kiőrlésű kenyér
Külső megjelenés: | A formában sült 10x10 cm-es kenyérszelet felülete arányosan domború. A héj középbarna, a bélzet a héjtól nem elválló, egységes, világosabb barna, a felhasznált lisztre jellemző. |
Állomány: | A héj és a bélzet jól átsült. A bélzet csomókat tartalmaz, kissé fojtós, morzsálódó. |
Illat: | Aromás, tiszta gabona illatú, harmonikus, jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Enyhén savanykás, kesernyés utóízű. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :