null Vas megye - 61. számú vizsgálat - Győrvár Főzőkonyha

Vas megye - 61. számú vizsgálat - Győrvár Főzőkonyha

Vas megye - 61. számú vizsgálat - Győrvár Főzőkonyha

61. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Győrvár Főzőkonyha
(9821 Győrvár, Balogh Ádám u. 14.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,4 pont

 

 

Menü:Húsleves cérnametélttel, Zöldborsófőzelék apró sült hússal,
Teljes kiőrlésű kenyér

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 14.

Mintavételi alap : 110 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

A főzőkonyha üzemeltetője: Győrvár Food Kft
(9821 Győrvár, Balogh Ádám u. 85.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves cérnametélttel (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Az áttetsző élénk citromsárga színű alaplé tetején zsiradékcseppek és zöldfűszer szemcsék láthatók. Az alaplében a levesbetét tört fehér színű cérnametélt. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. Tetszetős megjelenésű.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, a tészta megfelelően megfőtt.
Illat: A leves illata kissé üres, gyenge, ételízesítőre emlékeztető illat érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: A fűszerezettség gyenge, kevésbé intenzív, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül, ételízesítőre emlékeztető ízhatás érződik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék apró sült hússal (2 dl + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A jellegzetes sűrűségű, zöldes-vajszínű színű főzelékalapban zöld színű zöldborsó, apró zöld fűszerszemcsék és feltehetően ételízesítőből származó narancsos sárgarépaszemcsék láthatók. A feltétként tálalt húscsíkok néhol hártyás részt tartalmaznak, barnás színűek, nem sülthús jellegűek, inkább raguszerű húsra emlékeztetnek.

Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima, a zöldborsó nem egyenletesen főtt át, némelyik szem kemény. A hús átfőtt, szálas, néhol zsíros részeket tartalmaz.
Illat: A főzelék illata jellegzetes, a zöldborsó illata dominál. A hús illatából a babérlevél illata érződik ki. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főzelék ízében a zöldborsó és a sűrítőanyag íze dominál, kissé édeskés. A hús megfelelően fűszerezett. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljes kiőrlésű kenyér

Külső megjelenés: A formában sült 10x10 cm-es kenyérszelet felülete arányosan domború. A héj középbarna, a bélzet a héjtól nem elválló, egységes, világosabb barna, a felhasznált lisztre jellemző.
Állomány: A héj és a bélzet jól átsült. A bélzet csomókat tartalmaz, kissé fojtós, morzsálódó.
Illat: Aromás, tiszta gabona illatú, harmonikus, jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Enyhén savanykás, kesernyés utóízű. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >