null Vas megye - 60. számú vizsgálat - Prinz Gyula ÁMK Óvoda Tálalókonyha - Püspökmolnári

Vas megye - 60. számú vizsgálat - Prinz Gyula ÁMK Óvoda Tálalókonyha - Püspökmolnári

Vas megye - 60. számú vizsgálat - Prinz Gyula ÁMK Óvoda Tálalókonyha - Püspökmolnári

60. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:


Prinz Gyula ÁMK Óvoda Tálalókonyha
(9776 Püspökmolnári, Kossuth Lajos u. 31.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,1 pont

 

 

Menü:Köménymagleves zsemlekockával, Kelkáposzta főzelék sertéspörkölttel,
Túró rudi

 

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 14.

Mintavételi alap : 22 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha: Atropusz Közétkeztetési és Szolgáltató Kft.
(9800 Vasvár, József Attila u. 23-25.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Köménymagleves zsemlekockával (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától sárgásbarnára színezett, opálos jellemző sűrűségű alaplében fűszerszemcsék, néhány egész köménymag láthatóak. Tetején narancsos zsírcseppek gyöngyöznek. A levesbetétet alkotó zsemlekocka közel azonos méretűre, alakúra darabolt, világosbarnára pirított.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, a levesbetét roppanós, a levesben megfelelően megpuhul.
Illat: A leves jellemző illatú, a kömény illata dominál.  Idegen szagtól mentes.
Íz: A leves harmonikus, jellemzően fűszerezett, a kömény íze kissé gyengébben érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelkáposzta főzelék sertéspörkölttel (2 dl + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A jellegének megfelelő sűrűségű, pirospaprikától enyhén, inkább barnásra színezett főzelékalapban egyenetlen méretűre darabolt zöldes-sárgás színű kelkáposztalevél csíkok-darabok, nagyon csekély mennyiségű sárgás-fehér színű burgonyakockák láthatók, benne piros, zöld és fekete fűszerszemcsék vannak.  A feltétként tálalt pörkölt szaftja megfelelő sűrűségű, pirospaprikától barnás-narancsosra színezett, nagyobb méretű zsírcseppeket és fűszerszemcséket tartalmaz. A sertéshús barnás-szürkés színű, változó méretű kockára vágott, többnyire jól tisztított.

Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, a kelkáposztalevelek és a burgonya átfőttek. A pörköltszaft megfelelő sűrűségű, szaftos, a hús jól átpirult, átfőtt.
Illat: A főzelék illata jellemző, a pörkölttel együtt karakteres illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főzelék ízében a kelkáposzta és a kömény harmonikusan érezhető.  A pörkölt karakteres, hagymás-paprikás íze jól kiegészíti a főzelék ízét. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túró rudi

Külső megjelenés: A desszert henger alakú kb. 8 cm hosszú, 2 cm átmérőjű, barna színű kakaós bevonó masszával egyenletesen fedett túrótöltelékes rúd. Matt felületű, a töltelék és bevonat aránya megfelelő.
Állomány: A bevonat roppanós állományú, könnyen harapható, a töltelék krémes, homogén, szájban elomlik.
Illat: Termékre jellemző, a bevonat édeskés és a töltelék citromos-túrós illata harmonizál. Idegen szagtól mentes.
Íz: Termékre jellemző, a bevonat édeskés és a töltelék savanykás, citromos-túrós íze harmonizál. Idegen szagtól mentes. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adag:

Köménymag leves
Fekete őrölt bors 0,05 kg
Fűszerpaprika 0,05 kg
Őrölt kömény 0,03 kg
Liszt 1 kg
Só 0,05 kg
Vöröshagyma 0,1 kg
Olaj 0,5 l
Kömény, egész 0,03 kg

Kelkáposzta főzelék
Fekete őrölt bors 0,01 kg
Burgonya 4 kg
Fokhagyma 0,05 kg
Fűszerpaprika 0,05 kg
Kelkáposzta 7 kg
Kömény, egész 0,02 kg
Liszt 2 kg
Só 0,001 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Kömény, őrölt 0,02 kg
Ételízesítő 0,3 kg
Olaj 0,5 kg

Sertés pörkölt
Fekete őrölt bors 0,01 kg
Fokhagyma 0,05 kg
Kömény, őrölt 0,02 kg
Só 0,1 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Fűszerpaprika 0,1 kg
Natúr lecsó konezrv 1 kg
Sertés comb 5 kg
Liszt 0,1 kg
Olaj 1 l
 


 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >