null Vas megye - 59. számú vizsgálat - Bérbaltavári Micimackó Óvoda Tálalókonyha

Vas megye - 59. számú vizsgálat - Bérbaltavári Micimackó Óvoda Tálalókonyha

Vas megye - 59. számú vizsgálat - Bérbaltavári Micimackó Óvoda Tálalókonyha

59. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Bérbaltavári Micimackó Óvoda Tálalókonyha
(9831 Bérbaltavár, Rákóczi u. 78.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,0 pont

 

 

Menü:Brokkoli krémleves levesgyönggyel, Sajtos halporció petrezselymes rizzsel
Csemegeuborka

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 13.

Mintavételi alap : 24 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha:Atropusz Közétkeztetési és Szolgáltató Kft.
(9800 Vasvár, József Attila u. 23-25.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkoli krémleves levesgyönggyel (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Halvány-sárgászöld, opálos, híg lében zöld, a brokkoli virágra jellemző szemcsék, apró sárgarépaszemcsék és petrezselyemzöld szemcsék láthatók. A levesbetét 1 cm átmérőjű, drappos színű, gömb alakú, olajos felületű leves gyöngy.
Állomány: A leves híg, nem krémlevesre jellemző állományú, a leves gyöngy megfelelő állományú, roppanós, a levesben kellően visszapuhul.
Illat: Kevésbé intenzív, kissé-lisztes olajos illatú a leves, a levesbetétnek enyhén avas illata van.
Íz: A brokkoli íze kevésbé dominál, jellegtelen, üres, a levesbetét enyhén avas ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos halporció, petrezselymes rizs (6  + 15 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Egy fél darab, aranybarna színű panírral egyenletesen fedett, kb. 7,5x5x1,0 cm-es téglatest alakú halszelet metszéslapján a halhús jellemző, tört fehér színű, világos-sárga pirosas-zöldes fűszerszemcsékkel dúsított sajttartalmú töltelékréteg látható. A töltelék szeletelés során megtartott.

A köretként tálalt, tört fehér színű, hosszúkás rizsszemek helyenként csomóban összeállnak, amik villával szétnyomhatók, petrezselyemzöld-levelet nyomokban tartalmaz.

Állomány:

A halszeleten a panír megfelelő állományú, megfelelően ropog, néhol a bírálat időpontjában visszapuhult. A halhús jellemző szerkezetű, puha, omlós, szaftos, a sajttöltelék megfelelően sima, könnyen rágható, krémes.

A rizs nem egyenletesen főtt át, néhol kemény volt, száraz, a néhány csomó villával szétnyomható.
Illat: A bundázott hal jellegzetes sült és megfelelő intenzitású halra jellemző illata és sajtos töltelék karakteres illata jól harmonizál a rizs tiszta, semleges, gabonára emlékeztető illatával. A hal kissé olajos illatú. Idegen illattól mentes.
Íz: A bundázott hal jellegzetes, megfelelő intenzitású sült hal íze és sajtos töltelék karakteres-kissé krémes ízű.  A rizs gabonára jellemző, tiszta ízű, de kissé íztelen, a petrezselyem íze az elnevezés ellenére nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemege uborka

Külső megjelenés: 1 db kb. 9cm hosszú, 3,0 cm átmérőjű uborka zöldes-sárgás színű, foltos, megfelelően göbös felületű, némelyik felületén kaporszál látható.
Állomány: Külseje roppanós, belseje kissé puha.
Illat: Jellegzetes, kissé erősebben ecetes. Idegen szagtól mentes.
Íz: Dominánsan ecetes, kissé édeskés. Minden idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adag:

Brokkoli krémleves
Fekete őrölt bors 0,01 kg
Brokkoli mirelit 7 kg
Só 0,1 kg
Ételízesítő 0,1 kg
Liszt 0,8 kg
Főzőkrém 1,6 l

Sajtos halporció 6 kg

Petrezselymes rizs
Rizs 6 kg
Só 0,05 kg
Petrezselyemzöld mirelit 0,02 kg
Olaj 0,6 l



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >