null Vas megye - 58. számú vizsgálat - Kertészkert Művészeti Óvoda Tálalókonyha - Kám

Vas megye - 58. számú vizsgálat - Kertészkert Művészeti Óvoda Tálalókonyha - Kám

Vas megye - 58. számú vizsgálat - Kertészkert Művészeti Óvoda Tálalókonyha - Kám

58. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Kertészkert Művészeti Óvoda Tálalókonyha
(9841 Kám, Kisfaludy S. u. 11.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 12,1 pont

 

 

Menü: Tavaszi zöldségleves, Gombás sertésragu, tarhonya köret

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 13.

Mintavételi alap : 20 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha:Rezgőnyárfa Vendéglő
(9500 Celldömölk, Kossuth. u. 2.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Tavaszi zöldségleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Áttetsző, tiszta sárgás színű alaplében zöldségszemcsék, vajsárga színű zöldbab és zöld színű zöldborsó, nagyon apróra főtt tört fehér karfiolrózsa darabok, nem egyenletes méretű kockára vágott narancsos színű sárgarépa, tört fehér színű fehérrépa kocka látható, némelyik nem megfelelően tisztított. A sárgarépa mennyisége túlzó, a zöldborsó mennyisége a többi összetevőhöz képest kevés.  A tetején megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp gyöngyöz.
Állomány: Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek túlfőttek, némelyik málló,  a zöldbab szálkás, rágási maradékot ad.
Illat: Jellemző, zöldség illatú, a zöldbab illata dominál.  Idegen szagtól mentes.
Íz: A zöldséglevesre jellemző, de a sárgarépa nagy mennyisége miatt édeskés. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gombás sertésragu, tarhonya köret (7 + 15 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A köret világos drapptól sötét barnáig terjedő színig pirított, jellegzetes alakú, gépi tarhonya, némelyik szem kissé túlpirult. A pirospaprikától színezett, sűrűn folyó mártás tetején nagyobb mennyiségű narancsos zsiradék látható, benne egyenetlenül szeletelt, kevés barnás gombadarabok és egyenetlen méretűre darabolt húskockák láthatók. Az étel zsíros hatást kelt.

Állomány: A tarhonya nem egyenletes állományú, ragacsos. A szaft sűrű, zsíros, a hús nem egyenletesen főtt át, több nehezen rágható részt tartalmaz.
Illat: A tarhonya tojásos illata mellett a hús hagymás-paprikás illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A tarhonya semleges ízű, a paprikás ízében a hagyma és a liszt íze dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tavaszi zöldségleves
Sárgarépa 1,5 kg
Zöldborsó 1 kg
Fehérrépa 1 kg
Karalábé 1 kg
Zeller 0,7 kg
Karfiol 0,5 kg
Kelkáposzta 0,5 kg
Bzaliszt 0,4 kg
Olaj 0,4 l
Őrölt fekete bors 0,005 kg
só 0,12 kg

Gombás sertés paprikás
Sertéscomb 4 kg
Szeletelt gomba konzerv 2 kg
Tejföl 12% 2 l
Lecsókonzerv 1,5 kg
Vöröshagyma 1 kg
Olaj 0,4 l
Búzaliszt 0,2 kg
Fűszerpaprika 0,001 kg
Fokhagyma 0,005 kg
Őrölt bors 0,03 kg
Só 0,12 kg

Tarhonya 6 kg

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >