null Vas megye – 51. számú vizsgálat – Coreth Mária Óvoda Főzőkonyha – Körmend

Vas megye – 51. számú vizsgálat – Coreth Mária Óvoda Főzőkonyha - Körmend

Vas megye – 51. számú vizsgálat – Coreth Mária Óvoda Főzőkonyha – Körmend

51. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Coreth Mária Óvoda Főzőkonyha
(9900 Körmend, Bartók Béla út 9.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,3 pont

 

 

Menü: Rostos ivólé, Rántott halfilé párolt rizzsel,
Káposztasaláta

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 25.

Mintavételi alap : 314 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 év

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Rostos ivólé (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Az ivólé élénk narancssárga színű, átlátszatlan folyadék, ami megfelelő mennyiségű gyümölcsrostot tartalmaz.
Állomány: A lé jellemző sűrűségű, selymes, a rostok jelenléte az állomány homogenitását nem befolyásolja.
Illat: Narancsos, édeskés-savanykás illatú. Idegen szagtól mentes. Idegen szagtól mentes.
Íz: Narancslére jellemző, savanykás, telt ízhatású, kissé kesernyés utóízzel. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Rántott halfilé párolt rizzsel (7 + 18 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, sötétebb barna színű panírral egyenletesen fedett, kb 13x8x1 cm-es jellemző alakú halszelet metszéslapján a halhús jellemző, törtfehér színű. A halszelet vékony.

A rizs hosszúkás szemű, törtfehér színű, néhány sötétebb és tört szemet és csomókat tartalmazó, amik villával nehezen szétnyomhatók. Felületén petrezselyemzöld darabok láthatók.
Állomány:

A halszelet átsült, de a vékony részeken kissé rágós, a panírréteg kissé száraz.

A rizs kissé száraz, nem egyenletesen átfőtt, némelyik szem keményebb, a csomók villával nehezen szétnyomhatók.
Illat: A bundázott hal kissé használt olajra emlékeztető illatú, a panír illata dominál, a hal illata nem érezhető. A rizs semleges, gabona illatú. Idegen illattól mentes.
Íz: A bundázott hal jellegtelen, üres ízű, e kissé sós, a rizs semleges gabona ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta (5 dkg/adag)

Külső megjelenés: Tört fehér színű, közepesen hosszú, közel azonos csíkokra gyalult édes káposztában eltérő vastagságúra szelt, nem megfelelően tisztított narancsos sárgarépa szeletek láthatók megfelelő mennyiségű áttetsző felöntő lében. Fűszerezettségre utaló szemcse, fűszerdarab nem látható.
Állomány: A káposzta és a sárgarépa többnyire ropogós, kissé rágós állományú, nem átérett.
Illat: Édeskés-savanykás illatú, kevésbé ecetes. Idegen illat nem érződik. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kissé jellegtelen, az ecetes felöntő lé íze nem járta át az összetevőket, a káposzta és a répa nyers hatású, kissé kesernyés.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 314 adagra vonatkoztatva:

Rántott halfilé párolt rizzsel
Tilápia halfilé 18,84 kg
Liszt 6,5 kg
Tojás 38 db

Olaj 5,7 l
Rizs "A" 22,79 kg

Káposztasaláta
Fejes káposzta 7,8 kg
Sárgarépa 1,1 kg
Ecet 10%-os 0,59 l
Víz 3,5 l


 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >